Mas Ilaç Yatirim'dan BDU Dönemine Onay

Uluslararasi Is Insanlari ve Diplomatlar Birligi Baskani Musa Karademir: 'Özellikle ilaç patentlerinin menkul teminatlara dönüstürülmesi konusunda önemli çalismalar yürüten sirketin bu alandaki çalismalarini uluslararasi arenada ön plana çikarmak üzere kapsamli bir is plani hazirladik'.

Ilaç gelistirme alaninda faaliyetler yürüten bir yatirim firmasi olan Mas Ilaç Yatirim AS, geçen aylarda idari verimlilik optimizasyonu konusunda görüsmeye basladigi Uluslararasi Is Insanlari ve Diplomatlar Birligi (BDU) ile mutabakat sagladigini duyurdu.

Sirketten yapilan açiklamada görüslerine yer verilen BDU Baskani Musa Karademir, özellikle ilaç patentlerinin menkul teminatlara dönüstürülmesi konusunda önemli çalismalar yürüten sirketin bu alandaki çalismalarini uluslararasi arenada ön plana çikarmak üzere kapsamli bir is plani hazirladiklarini belirtti. Karademir, sirketin yüksek degerlere sahip teknik menkullerini kisa sürede dinamik gelir üreten aktif varliklara çevireceklerini belirterek, ithalata dayanmayan ihracatin ve bunun temelini olusturan yüzde 100 yerli üretimin tesis edilmesinin ekonomik bagimsizligin ve sürdürülebilir bir istikbalin tek makbul yolu oldugunu belirtti.

Firma yönetiminde kendisiyle beraber Musa Soysal, Nalan Özkan, Murat Tunay ve Halis Yilmaz gibi BDU yönetiminde de bulunan bir ekibin de görev alacagini aktaran Karademir, "Ilgili idari liste ve is akisi izahnamesi Firma Yönetim Kurulu Esbaskanlari Erdal Can Alkoçlar ve Metehan Yesil'e de sunuldu. Mas Ilaç bünyesinde bulunan bu stratejik varliklarin özellikle Dogu Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinin altyapi projelerine menkul teminat olarak sunulmasi öncelikli projelerimizden." açiklamasinda bulundu.

Kaynak: AA