Kastamonu Belediyesi'ne Ödül

Kastamonu Belediyesi, Uluslararasi Altin Kentler Dernegi tarafindan, ’en basarili il belediyesi’ ödülüne layik görüldü.

Kastamonu Belediyesi'ne Ödül
Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, Uluslararasi Altin Kentler Dernegi’nin düzenledigi Golden City Awards 2021 Ödül Töreni, Afet ve Acil Durum Yönetim Zirvesi paneline katildi.

Kastamonu’nun ilçelerinde yasanan sel felaketiyle ilgili panelde konusan Baskan Vidinlioglu, Uluslararasi Altin Kentler Dernegi tarafindan ’en basarili il belediyesi’ ödülünü aldi.

"Üçüncü ödülümüzü aldik"

Ödülünü tüm ekip arkadaslari için aldigini ifade eden Baskan Vidinlioglu, "Son bir ayda üçüncü kez ödüle layik görülüyoruz. Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan Genç Dostu Belediye, Kent ve Baskan Dergisi tarafindan ise Çocuk Bakimevi ve Oyuncak Kütüphanesi projemiz ödül aldi. Kastamonu’muzu en iyi noktalara tasimak için hep birlikte tüm gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Bugün burada sizlerle olmak ve bu güzel ödülü almaktan da mutluluk duydum. Herkese tesekkür ederim" diye konustu.



"Anlamaniz çok zor"

Kastamonu, Bartin ve Sinop’ta 11 Agustos’ta sel felaketi yasadigini ve bu felaketten en fazla etkilenen yerin ise Bozkurt oldugunu vurgulayan Baskan Vidinlioglu, "Bozkurt basta olmak üzere Çatalzeytin, Abana, Küre, Inebolu, Azdavay ve Pinarbasi ilçelerimiz de 11 Agustos’ta yagan asiri yagis nedeniyle sel afeti meydana geldi. 71 canimizi bu afette kaybettik. Afetin yasandigi gün itibariyle ben Bozkurt’ta devletimin ve milletimin büyüklügünü iliklerime kadar hissettim. Orada yasananlari televizyon ve basinda gördügünüz ile anlamaniz inanin çok zor. Aslinda afeti yasamayan maalesef tam olarak ne oldugunu bilmiyor. ’Dere kurudu’ diyoruz. Bu oraya yerlesim yapacagimiz anlamina gelmiyor. Doganin da bir aliskanligi oldugunu unutmamaliyiz. Özellikle küresel isinma nedeniyle bir yilda yagacak yagis artik birkaç saatte bölgelerimize düsebiliyor.

Cenab-i Hak bir daha böyle afetler göstermesin. Ben inaniyorum el birligiyle zor günlerdeki birlikteligimizi sürdürerek tüm sorunlari asabiliriz. Birlik ve beraberligimizin kiymetini bilelim" dedi.

Kaynak: İHA