Heyelan Nedeniyle Evinin Salonu Toprakla Doldu
Rize’nin Çayeli ilçesinde meydana gelen heyelanda bir ev zarar gördü. Ev sahibi sahis, zarar gören ve bir kolonu heyelanda yikilan evinin kalan bölümünün de yikilmamasi için demir çubuklar ve odun parçalari ile evine destek yapmasi dikkat çekti.

Yagislarin siddetlendigi esnada evden çikarak ailesinin yanina gittigini, olay esnasinda evde olmadigini belirten Eyüp Suiçmez, yaptigi açiklamada “Yagmur siddetini arttirdiktan sonra evi terk ederek ailemin yanina gittim. Sabah ilçe merkezine gitmeden önce eve geldigimde evin duvarinin yikildigini, oturma salonunun toprakla doldugunu gördüm. Son yillarda her tarafta afetler oluyor. Allah’tan gelen bir durum. Geçen yil yine ayni yerde olan heyelan sonrasinda afetten korunmak için tas duvar yapilmisti ancak bu sefer daha siddetli olunca duvarda dayanamadi” dedi.
Öte yandan Suiçmez’in zarar gören ve bir kolonu heyelanda yikilan evinin kalan bölümünün yikilmamasi için demir çubuklar ve odun parçalari ile evine destek yapmasi dikkat çekti.
