GÜNSEL'e Özel Tasarlanan Posta Pullari Yerli Otomobilden Önce Dünyayi Dolasacak

KKTC Posta Dairesi’nin KKTC’nin yerli ve milli otomobil üreticisi GÜNSEL onuruna tasarladigi posta pullari, GÜNSEL B9’dan önce dünyayi dolasacak. Posta pullari 7 Ekim Persembe günü tedavüle çikacak.

GÜNSEL'e Özel Tasarlanan Posta Pullari Yerli Otomobilden Önce Dünyayi Dolasacak
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Bayindirlik ve Ulastirma Bakanligina bagli faaliyet gösteren KKTC Posta Dairesi’nin KKTC’nin yerli ve milli üreticisi GÜNSEL onuruna hazirladigi posta pullari halkla bulusuyor.

Üzerinde GÜNSEL’in ilk modeli B9’un yer aldigi pullar, Lefkosa’da Devlet Basimevi’nde dijital baski usulu ile 8’li tabakalar halinde filigranli kagida basildi. 7 Ekim 2021 tarihi itibariyle tedavüle çikacak GÜNSEL pullari, bir yil süreyle satista kalacak. GÜNSEL B9’dan önce dünyayi dolasacak olan GÜNSEL pullarindan ilk etapta toplam 40 bin adet basildi.

Bayindirlik ve Ulastirma Bakani Resmiye Eroglu Canaltay ve Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, GÜNSEL onuruna tasarlanan posta pullari ile ilgili açiklamalarda bulundu.

“Milli markamiz GÜNSEL’in, ülkemiz için tasidigi büyük anlami vurgulamak istedik”

Günsel Ailesi’nin girisimi ile Yakin Dogu Üniversitesi kampüsünde büyük emeklerle gelistirilerek seri üretim asamasina getirilen GÜNSEL’in “KKTC’nin yerli ve milli otomobili” olarak tanimlanmasinin çok önemli bir gerçegi dile getirdigini söyleyen Bayindirlik ve Ulastirma Bakani Resmiye Eroglu Canaltay, “GÜNSEL, bütün dünyaya ve halkimiza KKTC’nin neleri basarabilecegini gösteren çok önemli bir proje. Sagladigi prestijin yani sira ülke sanayisine yaptigi ve yapacagi katkilarla da egitimden ekonomiye kadar çok genis bir alanda ülkemiz adina büyük kazanimlar saglayacak” dedi.

GÜNSEL’in KKTC’nin en önemli milli projelerinden biri oldugunu vurgulayan Resmiye Eroglu Canaltay, “Posta Dairemizce çikarilan pullar üzerinde yer vererek milli markamiz GÜNSEL’in, ülkemiz için tasidigi büyük anlami vurgulamak istedik” ifadesini kullandi.

“GÜNSEL’in de asli sahibi Kuzey Kibris Türk Toplumudur. Hazirlanan posta pullari da bu gerçegin bir sembolüdür.”

KKTC Posta Dairesi tarafindan GÜNSEL adina çikarilan posta pullari nedeniyle büyük gurur yasadiklarini ifade eden Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “Yakin Dogu Olusumu’nun her bir parçasi gibi yerli ve milli otomobil markamiz GÜNSEL’in de asli sahibi Kuzey Kibris Türk Toplumudur. Hazirlanan posta pullari da bu gerçegin bir sembolüdür. Bayindirlik ve Ulastirma Bakanligimiz ve Posta Dairemiz tarafindan GÜNSEL’imizin bu sekilde onore edilmesi bizim için büyük bir mutluluk” ifadesini kullandi. Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “Basta Bayindirlik ve Ulastirma Bakanimiz Sayin Resmiye Eroglu Canaltay ve Posta Dairesi Müdürü Sayin Hasan Sentürk olmak üzere, GÜNSEL onuruna çikarilan posta pullarinda emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA