ABD'li Oyuncak Markasindan Ramazan Bayrami Bebegi

Amerikan oyuncak bebek markasi "American Girl" tarafindan satilan kültürel ve dini temali oyuncak bebek giysileri arasinda bir Müslüman bebek kiyafeti de bulundugu açiklandi.

ABD'de popüler olan American Girl oyuncak bebeklerinin, "Kültürel Kutlama Koleksiyonu" için, Ramazan Bayrami, Hanuka, Noel, Çin Yeni Yili, Hindu bayrami Divali ve Afro-Amerikan bayrami Kvanza temali giysileri satisa sunuldu.

American Girl'ün sahibi Mattel sirketi, "American Girl, bir nesil kiz çocuguna güç veren çesitli ve kapsayici anlatilar ve ürünler üzerine kuruldu. Marka, günümüzde Amerikali olmanin anlamini daha iyi yansitmak üzere bu alanda gelisimine hiz verdi. Yeni Kültürel Kutlama Koleksiyonu da bu çalismalarimizin örnegi." ifadelerini kullandi.

Bu hafta piyasaya sürülen koleksiyonda, markanin Müslüman Amerikali kiz çocuklarini temsil eden bir bebek hazirlamasi için düzenlenen imza kampanyalarinin etkili oldugu belirtildi.

American Girl, markaya Müslümanlari temsil etmesi için çagrida bulunan aktivist Yasmina Blackburn'ün, Ramazan Bayrami temali kiyafetin tasarlanmasinda danismanlik ettigini duyurdu.

Blackburn, yayimladigi açiklamada tasarimcilarla çalisirken kiyafetin dogulu basmakalip düsüncelerden uzak olmasina ve Amerikali Müslüman kizlari temsil etmesine özen gösterdigini vurguladi.

Kaynak: AA