ZES'e Üç Ödül Birden

Zorlu Enerji, ’Elektrikli Araç Sarj Istasyonu Agi ZES’ ile ikisi uluslararasi olmak üzere toplamda üç ödüle layik görüldü.

ZES'e Üç Ödül Birden
Zorlu Enerji, sürdürebilirlik odakli yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amaciyla kurdugu Zorlu Energy Solutions (ZES) markasi ile ikisi uluslararasi olmak üzere toplam üç ödül aldi. Sirketten yapilan açiklamaya göre, ZES’in ilk ödülünü; ABD merkezli Business Intelligence Group tarafindan 2016 yilindan bu yana her yil, alaninda dünyanin en büyük sirketlerinin katilimiyla düzenlenen, sürdürülebilirligi is uygulamalarinin ayrilmaz bir parçasi haline getirerek çevre üzerindeki etkiyi azaltmak için faaliyet yürüten her büyüklükteki organizasyonun ve girisimin ödüllendirildigi Sustainability Awards’ta (Sürdürülebilirlik Ödülleri) aldi. Sürdürülebilir bir gelecek için elektrikli araç altyapisinin yayginlastirilmasina katkida bulunmayi amaçlayan ZES ‘Sustainability Awards -Yilin Sürdürülebilirlik Ürünü" ödülüne layik görüldü.

ZES, Birlesik Krallik’in önde gelen is ödülleri saglayicisi olan Awards Intelligence tarafindan verilen Best Business Awards ödülünde ise ‘’En Iyi Sürdürülebilir Ürün ve Süreç Kategorisi’’nin birincisi seçildi.

ZES’in son aldigi ödül ise, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Dernegi’nin (SÜT-D), Çevre ve Sehircilik Bakanligi ve Istanbul Teknik Üniversitesi’nin destekleriyle düzenledigi VII. Istanbul Karbon Zirvesi kapsaminda tertip edilen ‘’2021 Düsük Karbon Kahramanlari’’ kapsaminda geldi. ZES, sera gazi emisyonlarini azaltip karbon ayak izini düsürmeye yönelik sosyal ve teknik uygulamalar yürüten firmalar ve markalar arasinda yer alarak ödüllendirildi.
Kaynak: İHA