Yer Sincaplarinin Drone Saskinligi Gülümsetti

Isparta’da dogal yasam alanlarinda yerden drone ile görüntülenen ayni aileden 3 gelenginin (yer sincabi) saskin bakislarim gülümsetti.

Yer Sincaplarinin Drone Saskinligi Gülümsetti
Türkiye’nin biyolojik çesitliligi içerisinde 171 memeli türünden biri olan Anadolu Yersincabi Sincapgiller (Sciuridae) familyasindan gelengiler, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü, 6. Bölge Müdürlügünün Antalya, Isparta ve Burdur’da sorumluluk alanlarinda yapilan koruma, tanitim ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsaminda, Isparta’daki dogal yasam alanlarinda drone ile görüntülendi. Yuvalarina yakin bir bölgeye konulan drone’u fark eden ayni aileden 3 gelenginin saskin bakislari görüntülere yansidi. Yuvalarindan zaman zaman çikip etrafi kolaçan eden sevimli hayvanlar, uzun bir süre drone’u inceledi.

En büyük tehlike, yasam alanlarinin sürülmesi ve zehirli yemler

Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü, 6. Bölge Müdürlügünden edinilen bilgiye göre, Isparta il sinirlari içerisinde yasayan gelengiler için en büyük tehlikenin, yasam alanlari olan steplerin sürülmesi ve tarim alani haline getirilmesi oldugu belirtildi. Yine çiftçiler tarafindan kullanilan pestisit-zehirli yemlerin de bu tür için baska bir tehlike oldugu aktarildi.
Kaynak: İHA