Üsküdar'da Sicak Çorba Ikrami Basladi

Üsküdar’da gelenek haline gelen sabah çorba dagitimlari basladi. Sabah saatlerinde Mobil Çorba Evi’ne gelen vatandaslar soguk kis aylarinda ikram edilen sicak çorbayla isindi. Baskan Hilmi Türkmen’in de katilim sagladigi etkinlige vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Üsküdar'da Sicak Çorba Ikrami Basladi
Üsküdar Belediyesi kis aylarinin baslamasiyla birlikte gelenek haline gelen ücretsiz çorba dagitimlarina basladi.

Iskeleye yakin noktada kurulan Mobil Çorba Evi’nden görev alan personeller sabah saatlerinde ise yetisme telasinda olan Istanbullulara, okula yetismeye çalisan ögrencilere sicak çorba ikraminda bulundu. Gerçeklestirilen etkinlige Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’de katilim sagladi. Vatandaslarla sohbet eden Baskan Türkmen, tezgahin basina geçerek çorba doldurup sirada bekleyen vatandaslara çorba dagitti.

Günde yaklasik 6 bin kisiye ikram edilecek olan çorba dagitimi sabah 06.00 ile 08.30 arasinda gerçeklesecek.

“Soguk havalarda içimizi isitacak”

Çorba ikramlarinin günlük olarak devam edecegini belirten Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Pandemi hayatimizi olumsuz etkiledi. Birçok faaliyetimizi ertelemek zorunda kaldik. Bizlerin de Üsküdarimizin kadim gelenegi olan sicak çorba ikramimiz vardi. Pandemi nedeniyle 1,5 yil ara vermek zorunda kalmistik. Kis ayinin da gelmesiyle birlikte soguk havalarda içimizi isitacak çorba ikramimiz yeniden baslasin istedik. Bu çalismayi da Ekim ayinin ilk haftasi itibariyle baslattik. Hafta içi her sabah vatandaslarimiza burada çorba ikram edecegiz. Yaklasik 6 bin kisilik hazirligimiz olacak. Büfeye gelen vatandaslarimiza hijyenik ortamda hazirlanmis sicak çorba ile ekmegini ikram edecegiz. Lezzetli ve sifali bir çorba sunmus olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA