Çorum'a Hayvan Hastanesi Yapilacak

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin: 'Insallah devletimizin de destekleriyle belediyemizin katkilariyla ayni anda birkaç ameliyathanede hayvanlarin ameliyatinin yapilabilecegi, onlarin yatili olarak iyilesinceye kadar kalabilecekleri, röntgenden MR'a kadar her türlü imkani barindiran hastane için dügmeye bastik'.

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, kentte hayvan hastanesi yapilmasi için çalisma baslattiklarini söyledi.

Asgin, Dünya Hayvanlari Koruma Günü dolayisiyla Çorum Belediyesi Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, belediye olarak kentteki insanlar kadar hayvanlardan da sorumlu olduklarinin bilincinde çalistiklarini belirtti.

Hayvanlara yönelik çalismalari yalnizca kanun emrettigi için degil, insani görev olarak gördüklerini için yürüttüklerini belirten Asgin, "Biz bunu ibadet askiyla, muhabbetle yapiyoruz. Bu bizim belediye olarak görevimiz ama burada hayvan haklariyla ilgili hiçbir karsilik beklemeden çalisan arkadaslarimiz var. Allah onlardan razi olsun. Sirf Allah rizasi için sirf dogru bildigini yapiyor olmak için gece gündüz çalisiyorlar, bizi de çalistiriyorlar." dedi.

Çorum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekiplerinin de fedakarca çalistigina isaret eden Asgin, "Gecenin bir yarisi bir güvercinin kanadi çam agacinin dalina sikissa, bir kedinin ayagi bir kapiya sikissa ekiplerimiz gidiyor, kurtariyoruz." diye konustu.

Çorum Belediyesinin birçok alanda örnek isler yaptiginin altini çizen Asgin, söyle devam etti:

"Hayvan haklari ve bakimi konusunda da örnek isler yapiyoruz. Ilklerin öncüsü olarak çok daha fazlasini yapmamiz lazim. Darda kalmis, yalnizca sokak hayvanlari degil, kanadi kirilan akbabalar, ayagi kirilan tilkiler, su kuyusuna düsen kurtlar bize emanet. Bu bilinçle, ibadet askiyla onlara kosuyoruz. Artik geldigimiz noktada veteriner islerinde dar kapsamda verdigimiz isleri artik bir hayvan hastanesine dönüstürecegiz. Proje asamasi tamamlanmak üzere. Insallah devletimizin de destekleriyle belediyemizin katkilariyla ayni anda birkaç ameliyathanede hayvanlarin ameliyatinin yapilabilecegi, onlarin yatili olarak iyilesinceye kadar kalabilecekleri, röntgenden MR'a kadar her türlü imkani barindiran hastane için dügmeye bastik. Projesi bitmek üzere. Meclisten de geçirdik. Insallah önümüzdeki süreçte, bu bölgede uygun bir yere, merhametin, kardesligin merkezi dedigimiz sehrimizde hayvan hastanesiyle hayvanlar için çok daha büyük, etkin ve verimli çalismalar yapacagiz."

Asgin, konusmasinin ardindan törene katilan ögrencilerle Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan hayvanlari ziyaret etti.

Törende ayrica ögrencilere sokak hayvanlarina vermeleri için mama dagitildi.
Kaynak: AA