Bitlis'te Dalgiçlik Egitimi
BITLIS – Bitlis’in Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Dernegi Dalis Egitmeni Ahmet Bülent Sener tarafindan 25 kisiye dalgiçlik egitimi veriyor.

Dalis Egitmeni Ahmet Bülent Sener, dalgiçligin püf noktalari hakkinda da bilgi vererek su altinda yapilmasi gerekenler hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. Dalis Egitmeni Ahmet Bülent Sener, proje sonunda Van Gölü’ne dalmayan kimsenin kalmayacagini ifade ederek, “Adilcevaz Kültür Sanat ve Turizm Derneginin buradaki gençlerimiz için yapmis oldugu bu projede dalis egitimi için geldik. Buradaki vatandaslarimizin Van Gölü’nü kullanilmasi için temel seviyede sportif alanda dalis egitimi veriyoruz. Van Gölü’nün su alti güzelliklerini görmeleri, o duyguyu tatmaklari için elimizden geleni yapiyoruz. Su anda 25 ögrencimiz var. Öyle tahmin ediyorum ki bu proje sonunda Adilcevaz ve çevresinde Van Gölü’ne dalmayan kalmayacak” diye konustu.
Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Dernegi Baskani Cumali Birol ise Içisleri Bakanligina sunduklari proje kapsaminda Adilcevaz ilçesinde dalgiçlik egitimlerine basladiklarini söyleyerek, “Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne ait yüzme havuzunda dalgiçlik temel egitim derslerine basladik. Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan projemiz onaylandi. Bu proje kapsaminda ekipmanlarimizi temin ettik. Tahsis edilen paranin bir miktarini da egitim giderleri için ayirdik. Bugün egitimlere basladik. Önümüzdeki yil hedefledigimiz programi devam ettiriyoruz. Adilcevaz’da genis kapsamli bir dalis okulu yaptirmayi düsünüyoruz. Çünkü Van Gölü havzasinda ciddi anlamda böyle bir okul yok. Yapacagimiz tesisin göl kenarinda olmasi için projelerimiz hazirlandi. Büyük bir övgüyle karsilanacagini düsünüyoruz. Bitlis, Adilcevaz bu ise hasretti. Van Gölü’nü kullanamiyorduk. Simdi Van Gölü’nü her yönüyle kullanacagiz. Mikrobiyalitleriyle, Rus batiklariyla bunlar gün yüzüne çikacaktir. Van Gölü gizemini koruyor ve bizlerde bu gizemin içerisinde yerimizi alacagiz” ifadelerini kullandi.
