Zeytin Için Türküler Söylediler

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Ayvalik Belediyesi, Ayvalik Ticaret Odasi, Ayvalik Ziraat Odasi, ATO Zeytinyagi Analiz Laboratuari ile Ayvalik Esnaf ve Sanatkârlar Odasi tarafindan düzenlenen 16. Ayvalik Zeytin Hasat Festivali, Ayvalik-Küçükköy Halk Müzigi Dernegi korosunun verdigi bir konserle sona erdi.

Zeytin Için Türküler Söylediler
Ayvalik Belediyesi’ne ait Vural Sinemasi’nda gerçeklesen konserde; Ayvalik Belediye Meclis Üyesi Tülay Çankaya, Ayvalik Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürü Volkan Oral ve halk müzigi severler katildi.

Ayvalik -Küçükköy Halk Müzigi Dernegi’nin Sef Selami Seler öncülügünde gerçeklesen konserinde; Anadolu’nun dört bir yanindan ezgiler, izleyicilerle birlikte seslendirildi.

Koronun yani sira solo olarak da seslendirilen birbirinden türkülerle zaman zaman oturduklari koltuktan ayaga kalkarak dans eden halk müzigi severlerin coskusu ise konsere damgasini vurdu.

Ayvalik-Küçükköy Halk Müzigi Dernegi Baskani Nezihe Baltaci’nin da koro sanatçilarinin arasinda yer alip birbirinden güzel türküleri seslendirdigi konser, seyirci ve sanatçilarin Türk Bayraklari sallayarak okuduklari Izmir Marsi ile sona erdi.

Ayvalik Belediyesi Meclis Üyesi Tülay Çankaya dinleyenleri mest eden konserde bulunmaktan son derece keyif ve mutluluk duydugunu söyledi.

Anadolu ezgilerini; kendi imkanlariyla düzenledikleri turnelerde gittikleri il ve ilçelerde meydanlarda vatandaslarla ücretsiz bulusturmalariyla gönüllerde taht kuran Ayvalik-Küçükköy Halk Müzigi Dernegi üyeleri konser sonrasinda yeni zeytin hasat döneminin tüm üreticilere bereket getirmesini diledi.
Kaynak: İHA