Down Sendromlulara Özel Egitim Merkezi

Onikisubat Belediyesi down sendromlu çocuklar için hayirsever isadami Alper Topçuoglu’nun katkilariyla yapimini tamamladigi Hamidiye Bekir Topçuoglu Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açilisini gerçeklestirdi.

Down Sendromlulara Özel Egitim Merkezi
Onikisubat ilçesindeki özel egitim merkezi açilislinda konusan Baskan Mahçiçek, “Egitim her zaman önceligimiz oldu. Belediyemiz fiziki olarak herseyi yapabilecek güçte. Ama burasi bizim için +1 önceliktedir. Çünkü orada özel çocuklarimizin egitimi, rehabilitasyonu ve gelisimini saglamak için yapilacak özel çalismalar vardir. Biz bu projeden önce engelli bireyler için bir proje daha yaptik ve onu Aile Sosyal Politikalar Müdürlügümüze devrettik. Engelliler ve Down sendromlular için okul yaptik simdi otizmliler için bir merkez yapacagiz. Bugün bu açilisi yapmamiza katkisi olan Alper Topçuoglu’na ailesine tesekkür ediyorum. Tesrifleriyle bizleri onurlandirdilar sereflendirdiler. Merkezimiz ailelerimize ve sehrimize hayirli olsun” dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan merkezi tanitici sinevizyon gösterisi yapildi. Down sendromlu ögrencilerden olusan mehter takimi, ritim gösterisi ve zeybek oyunu davetlilerden alkis aldi.

Baskan Mahçiçek tarafindan Avrupa Sampiyonu Down Sendromlular Futsal Milli Takimina da kupa takdim edildi.
Kaynak: İHA