AFAD 1749 Kisiyi Istihdam Edecek

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskanligi, tasra teskilatinda istihdam edilmek üzere sözlesmeli arama ve kurtarma teknisyeni ile personel alimi yapacak.

Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, AFAD'in tasra teskilatinda çalistirilmak üzere, 1101 bos pozisyona, giris (uygulama ve sözlü) sinavi ile sözlesmeli arama ve kurtarma teknisyeni alinacak.

Sözlesmeli arama ve kurtarma teknisyeni alimi sinavina basvuranlarda, 2020 KPSS (B) grubundan ön lisans mezunlari için KPSSP93 ve ortaögretim mezunlari için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almis olma sarti aranacak.

Ayrica AFAD tarafindan çesitli unvanlarda 648 bos pozisyona giris (sözlü) sinavi ile sözlesmeli personel alimi gerçeklestirilecek.

Sözlesmeli personel alimi sinavina basvuru yapacaklarin, 2020 KPSS (B) grubundan lisans mezunlari için KPSSP3, ön lisans mezunlari için KPSSP93 ve ortaögretim mezunlari için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almis olmalari gerekecek.

- Basvurular elektronik ortamda

Adaylar basvurularini, 18-27 Kasim'da e-Devlet üzerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi/Kariyer Kapisi-Kamu Ise Alim ve Kariyer Kapisi "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda yapabilecek.

Alimlara iliskin detayli bilgilere, Resmi Gazete'nin Çesitli Ilanlar bölümündeki ilan ve AFAD'in internet sitesindeki duyurudan ulasilabilecek.

Kaynak: AA