Mahir Ünal Stratonikeia'yi Gezdi

AK Parti Grup Baskanvekili, Kültür ve Turizm eski Bakani Mahir Ünal partisinin il danisma toplantisi için geldigi Mugla’da toplanti öncesi 2019 yilinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ziyaret ettigi Yatagan ilçesindeki Stratonikeia antik kentini gezdi.

Mahir Ünal Stratonikeia'yi Gezdi
Yaklasik 2 saat antik kentte kalan Mahir Ünal, Stratonikeia antik kenti kazi baskani Deniz Pamukkale Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Bilal Sögüt’ten kent ve yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Dünyanin en büyük mermer antik kentleri arasinda yer alan, antik dönem, Osmanli ve Cumhuriyet dönemini içinde barindiran Stratonikeia antik kentinde Saban Aga Camii, köy meydani, Selçuk Hamami, Latina Bati Caddesi, Kuzey giris kapisi, meclis binasi ve aga konaklarini gezdi.

Antik kent ve kentteki çalismalari çok begendigini belirten Ünal, ögle namazini Saban Aga Camiinde kildi. Kentten ayrilisinda Stratonikeia antik kentinin belgesel çekimi yapilmasini isteyen Kültür ve Turizm eski Bakani Mahir Ünal’a kazi Baskani Prof. Dr. Bilal Sögüt, kenti tanitan kitap ve brosürler hediye etti.
Kaynak: İHA