Karapinar'da Yamaç Parasütü Pisti Açildi

Karapinar Kaymakamligi ile Karapinar Belediyesi, ilçeye 10 kilometre uzakliktaki Karacadag Göktepe Mevkisine, yamaç parasütü için pist yaptirdi.

Yamaç parasütü pisti açilis töreninde yamaç parasütçüleri gösteri yapti, gösteride havada Türk bayragi açildi.

Karapinar Uçus ve Doga Sporlari Kulübü Baskani Mustafa Ulutas, Türk bayragini Ilçe Kaymakami Oguz Cem Murat'a teslim etti.

Törende konusan Belediye Baskani Mehmet Yaka, Karacadag'in 2 bin 130 metre yükseklikte oldugunu, bu dagin kalelerin, yer alti sehirlerinin ve dogal güzelliklerin bulundugu bir volkanik dag oldugunu belirtti.

Bu pistin bölgeye deger katacagini ifade eden Yaka,"Gençlerimizin, hemserilerimizin burada bu imkanlardan yararlanmasini saglayacagiz. Meke Gölü, Aci Göl, Göktepe insallah bundan sonra Karapinar’in daha dogrusu Türkiye’nin, dünyanin spor merkezi olur diye düsünüyorum." diye konustu.

Ilçe Kaymakam Oguz Cem Murat da Karapinar’in cografi olarak farkli bir yapiya sahip oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Ilçemizin turizmde hak ettigi konuma gelmesi için çalismalar yürütüyoruz. Doga turizminin Karapinar'da yapilabilmesi için çalismalarimiz sürecektir. Ilçemizde çok fazla tarihi ve kültürel degerler mevcut. Bunlari kullanarak sehrimizi turizm yönünden degerlendirmeye çalisiyoruz."

Kaynak: AA