Igneden Iplige Her Sey Bu Fuarda

Ege Pamuk Iplik Kumas Tekstil Aksesuarlari ve Tekstil Teknolojileri Fuari (Piktech 2021), sektör temsilcilerini Denizli’de bulusturdu. EGS Park Fuar ve Kongre Merkezinde açilan fuar, 31 Ekim’e kadar gezilebilecek fuarda iplik, igne, aksesuar, tekstil aksesuarlari, ileri teknoloji ile üretilen tekstil makinelerine kadar birçok ürün tanitiliyor.

Igneden Iplige Her Sey Bu Fuarda


Denizli EGS Park Fuar ve Kongre Merkezinde bu yil 2. kez düzenlenen Ege Pamuk Iplik Kumas Tekstil Aksesuarlari ve Tekstil Teknolojileri Fuari (Piktech 2021), görkemli bir törenle ziyarete açildi. 31 Ekim 2021 tarihlerine kadar açik kalacak fuarda yerli ve yabanci birçok firma stant açiyor. Erdem Tekstil öncülügünde Örme Sanayicileri Dernegi (ÖRSAD), Denizli Büyüksehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odasi, Denizli Ihracatçilar Birligi, Babadag Belediyesi, Buldan Belediyesi, Aksesuar Dünyasi, Örme Dünyasi, Tekstilnews isbirligi ile düzenlenen fuarda, iplik kumas, aksesuar, baski ve örme konusunda tekstil sektörünün önemli firmalari ürünlerini sergiliyor. Fuarda iplikten kumasa, kumastan dügmeye, dügmeden örme ve baski teknolojilerinde birçok yenilik sergileniyor.

Tekstil ve giyim imalatinda kullanilan her sey yer aliyor

Elastan, yün, akrilik, polyester, poliproilen, polyemid, keten gibi ham maddelerden yapilmis her türlü ipligin sergilendigi fuarda, dokuma ve örme kumas üretiminde kullanilan ipliklerin yani sira, dar dokuma imalatinda renkli iplik kullanim imkani saglayan ürünler de yer aliyor. Fuarda ayrica, dünyanin taninmis elastan iplik markalari da ürünlerini sergiliyor. Sektörün taninmis firmalarinin en son teknoloji ile sürdürülebilir özellikte ürettikleri brodeler ise fuarin en gözde ürünleri arasinda yer aliyor. Bu grupta brodede dünyanin ikinci Türkiye’nin ise ilk GOTS Belgesi’ni alan firmanin ürünleri fuarda oldukça dikkat çekiyor.

Öte yandan dijital baskidaki son teknolojilerin sergilendigi fuarda, metraj baskinin yani sira, butik tarzi islerde hizli ve seri sekilde dijital baski yapabilen makineler de fuarda ziyaretçilerle bulusuyor. Baskida Türkiye’nin 81 iline etkin servis sunan bu firmalar, fuar alaninda demo üretim yaparak ziyaretçilerini bilgilendiriyor. Giyim imalatinda kullanilan aksesuarlarin da sergilendigi fuarda, her türlü polyester, metal, plastik dügmenin yani sira, tahta, korozo, boynuz, sedef gibi dogal ham maddelerle yapilmis ürünler de ziyaretçilerin begenisine sunuluyor. Yine giyim imalatinda kullanilan kusgözü, rivet, çitçit, trok, klikit, bagucu, toka, gibi aksesuarlar genis model seçenegiyle fuarda yer aliyor. Örme teknolojisinde de en son yeniliklerin sergilendigi fuarda, ayrica iklimlendirme konusunda Türkiye’nin en tecrübeli firmalari da imalatçilara çözümler sunuyor.

Fuarda Denizli basta olmak üzere Kahramanmaras, Gaziantep, Bursa, Usak, Izmir ve Istanbul’dan pek çok katilimcinin stant açtigina dikkat çeken Termin Fuarcilik Genel Müdürü Derya Gençay, “Termin Fuarcilik ve ÖRSAD isbirligi ile ikincisini düzenledigimiz Ege Pamuk, Iplik, Kumas, Tekstil Aksesuarlari ve Tekstil Teknolojileri Fuarimizin dün açilisi yapildi. 31 Ekim Pazar aksamina kadar açik kalacak. Türkiye’nin dört bir yanindan sektör temsilcilerinin katildigi fuarimiza ilginin her geçen yil artmasi bizleri mutlu ediyor. Sektör paydaslarimizi fuara bekliyoruz” dedi.



Fuarin destekçilerinden olan ÖRSAD Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Vicil da, “Fuarimizda yerli ve milli üreticiler, iplikçiler, yagcilar, yuvarlak örgü makinecileri kisacasi igneden iplige her sey yer aliyor” ifadelerini kullandi.

Yerli ve milli üretim

Fuarda tanitimi yapilan ürünlerin yerli ve milli ürünler oldugunu belirten Tihi Teks Makine Genel Müdürü Emre Özkan ise, “Tihi Teks olarak Türkiye’nin ilk ve tek yerli örgü platininin imalatçisiyiz. Bugün milyonlarca dolar vererek yurtdisindan ithal ettigimiz ürünleri Türkiye’de genis bir ürün yelpazesinde üretiyoruz. Bunun yani sira güney Amerika’dan Ortadogu’ya Avrupa’dan Afrika’ya 30’dan fazla ülkeye ürettigimiz ürünleri ihraç ediyoruz. Tüm Dünya genelinde rekabet ediyoruz. Türk adini Dünyaya duyurmaya devam ediyoruz” seklinde konustu.



Kemal Özsoy Iplik Finansman Yetkilisi Mustafa Harat da, fuarla ilgili su degerlendirmede bulundu:

“Iplik sektöründe faaliyet göstermekteyiz. 1980 yilindan bu yana pamuk polyester, polyester ve kompakt penye gibi her türlü iplikte faaliyet gösteriyoruz. Denizlili tek firmayiz. Diger firmalardan da destek bekliyoruz. Denizli’ye gelen ipliklerin yüzde 80’nini biz tedarik etmekteyiz. Firma olarak çalismaya devam ediyoruz” diye konustu.

Tüfekçi Makine Genel Müdür Yardimcisi Seçkin Yildirimdemir, “1912 yilinda imalatina baslayan firmamiz sürdürülebilir teknolojiler için tekstil fabrikalarinda iklimlendirme ve toz toplama makinalari yapmaktadir. Gaziantep’ten biz kalktik geldik, sizleri de bu fuara bekliyoruz”

Sektör paydaslarini fuara davet eden Huixing Makine yetkilisi Ibrahim Saglam ise, “Uzak dogu teknolojisini Istanbul’dan Denizli’ye tasidik. Denizli’de ki sektördeki tüm paydaslarimizi fuara bekleriz” diye konustu.

Kaynak: İHA