Fransa'da Asiri Sagci Eric Zemmour Protesto Edildi

Fransa'nin Nantes kentinde 2022'deki cumhurbaskanligi seçiminde aday olacagi tahmin edilen asiri sagci gazeteci ve yazar Eric Zemmour'a karsi gösterilerde siddet olaylari yasandi.

Nantes'te aralarinda sendika üyeleri ve sari yeleklilerin bulundugu yüzlerce eylemci, bir konferans için kente gelen Zemmour'u protesto etmek için toplandi. Göstericiler, Zemmour karsiti sloganlar atti.

Eylemcilerin, polis kordonunu asarak konferansin yapilacagi salona yaklastigi sirada olaylar çikti. Polis göstericilere biber gaziyla müdahale etti. Protestocular da bir polis aracina zarar verdi.

Polis, Zemmour'un konferans verecegi salonun çevresinde yogun güvenlik önlemleri aldi.

Öte yandan kentin birçok noktasinda Zemmour karsiti afisler asildi.

- Oy oranini son aylarda artirdi

Fransa'da Nisan 2022'de yapilacak cumhurbaskanligi seçiminde adayligini henüz açiklamamasina ragmen anketlerde kisa sürede hizla yükselen bir isim olan asiri sagci gazeteci ve yazar Zemmour, asiri muhafazakar, Islam ve göçmen karsiti, milliyetçi ve ulus-devlet anlayisini benimseyen isim olarak öne çikiyor.

Seçimin ilk turuna iliskin yapilan anketlere göre, Zemmour'un ilk turda almasi beklenen oy orani son birkaç ayda yüzde 5'ten yüzde 16-18'e kadar çikti.

Paris'te 1958'de Cezayir asilli Yahudi bir ailede dünyaya gelen Zemmour'un bazi anketlerde asiri sagci rakibi Marine Le Pen'in "tahtini sallamasi", muhtemel oy oraninin Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron'unkine giderek yaklasmasi dikkati çekiyor.

Kaynak: AA