Uluslararasi Dergi Günleri'ne Gençlerden Yogun Ilgi

Sirkeci Gari'nda bu yil 12. kez düzenlenen Uluslararasi Dergi Günleri, son gününde de gençlerden yogun ilgi görüyor Dünya Dergiler Birligi (DERGIBIR) tarafindan Fatih Belediyesi, TCDD, TIKA, YTB, Genç Dergibir ve Albayrak Medya'nin destegiyle bu sene 12.'si düzenlenen fuar, bu aksam sona erecek

AHMET ESAD SANI - Sirkeci Gari'nda bu yil 12. kez gerçeklestirilen "Uluslararasi Dergi Günleri"ne edebiyat ve dergi meraklilari yogun ilgi gösterdi.

Gazeteci, egitmen ve yazar Asim Gültekin anisina gerçeklestirilen ve bu aksam sona erecek olan etkinlikte, yurt disinda yayimlanan dergiler, edebiyat, gençlik, okul dergileri ve fanzinler okuyucuyla bulusuyor.

Fuar alanindaki Mahmut Balci Sahnesi ve Asim Gültekin Sahnesi'nde gerçeklestirilen söylesilerde yerli ve yabanci yazarlarla genç edebiyatçilar bir araya geliyor.

Yazar, akademisyen, edebiyatçi, egitimci ve ögrencilerin de arasinda bulundugu çok sayida dergi tutkununu agirlayan fuarda bugün söylesi ve imza günlerinin yani sira ödül töreni de gerçeklestirilecek.

- "Gençler ve usta yazarlar bir arada"

Bir Nokta Dergisi Genel Yayin Yönetmeni Resul Tamgüç, derginin 21 yildir her ay okuyucuyla bulustugunu, içerigi siir, hikaye, deneme ve söylesilerden olusan klasik bir edebiyat dergisi oldugunu söyledi.

Derginin has edebiyatin ana omurgasina yasli metinler ürettigini dile getiren Tamgüç, "Usta ve genç yazarlarda olusan bir kadro var. Biz ikisinin bir arada olmasini önemsiyoruz. Hem ustalarin, gençlerin nereye gittigiyle ilgili akimlarin takibi hem de gençlerin usta yazarlarla tanisarak, onlardan edebiyat, edep usulü ve edebiyatin edep usulünü görmeleri anlaminda bir araya gelmeyi kiymetli buluyoruz." diye konustu.

Asim Gültekin'in vefatindan sonra yapilan ilk dergi fuari oldugunu isaret eden Tamgüç, sunlari kaydetti:

"Asimsiz ilk fuarimiz, onun buruklugu var. Asim Gültekin olsaydi buranin nesesi bir kat daha artardi. Asim samimiyet, heyecan, gayret demekti. Sükür bugün de fuarda bunlar var. Ama Asim olsaydi eminim bu biraz daha katmerlenirdi. Onun için biraz hüzünlüyüz ama en azindan böyle bir yad-i cemil olmus oluyor Asim için."

Tamgüç, vefat eden kiymetli edebiyatçilarin yerine gençlerin yetismesi gerektiginin altini çizerek, "Bizim büyüklerimizin Asim Gültekin, Fethi Gemuhluoglu, Nuri Pakdil ve Sezai Karakoç gibi isimlerin artik yetismesi zor. Çünkü o dönemleri yasamak, o dönemleri tecrübe etmek artik mümkün degil. Bu yeni dönemde yeni tecrübeler var. Bu yeni tecrübeler yeni isimleri yetistirecek." degerlendirmesini yapti.

- "Fuara özellikle gençler ilgi gösteriyor"

Seferber Dergisi Yayin Koordinatörü Enes Özer de derginin 2017'de Yedi Hilal Süreli Yayinlar Atölyesi bünyesinde kuruldugunu belirtti.

Özer, Nezihi Pesen'in genel yayin yönetmenligini yaptigi derginin, hem üniversiteli gençlerin kalemlerini gelistirecegi bir mecra olusturmak hem de yazar büyüklerin tecrübelerinden faydalanmayi amaçladigini kaydetti.

Dergide üniversiteli gençlerin yazilarinin da yer aldigini aktaran Özer, "Her sayida bir Müslüman öncüyü dosya konusu olarak ele aliyoruz. Yalnizca son sayimizi özel sayi olarak sadece Dogu Türkistan'a ayirdik." dedi.

Özer, "12. Uluslararasi Dergi Günleri"nde hem Seferber Dergisini tanitma hem de dergiyi takip edenlerle birebir görüsme imkani bulduklarini söyledi.

Dergideki yazilarin birilerine ulasiyor ve onlari etkiliyor olmasini fuarda birebir gördüklerini ve bunun sevklerini artiran bir unsur oldugunu belirten Özer, "Fuara özellikle gençler ilgi gösteriyor. Fakat her yas grubundan ziyaretçiler var." ifadesini kullandi.

Dünya Dergiler Birligi (DERGIBIR) tarafindan Fatih Belediyesi, TCDD, TIKA, YTB, Genç Dergibir ve Albayrak Medya'nin destegiyle bu sene 12.'si düzenlenen fuar, bu aksam sona erecek.
Kaynak: AA