Serbest Dalis Dünya Sampiyonasi Kas'ta Basliyor

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu’nun (TSSF) ev sahipligi yaptigi Dünya Sualti Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 5. Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi ve CMAS 1. Master’lar Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi 5-9 Ekim’de Antalya’nin Kas ilçesinde gerçeklestirilecek.

Serbest Dalis Dünya Sampiyonasi Kas'ta Basliyor
Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu, Antalya’nin Kas ilçesinde 2 dünya, 2 Türkiye rekorunun kirildigi ve 5 madalya kazandigimiz CMAS-TSSF 4. “Kas Baska” Serbest Dalis Outdoor Dünya Kupasi’nin hemen ardindan CMAS 5. Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi ve CMAS 1. Master’lar Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi yarismalarini gerçeklestirecek. 5-9 Ekim tarihleri arasinda Kas Incebogaz Belediye Halk Plaji açiklarinda yapilacak CMAS 5. Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi’na Türkiye dahil 26 ülkeden 82 sporcu katiliyor. Ilk kez düzenlenen CMAS 1. Master’lar Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi ise 4 ülkeden 6 sporcu ile baslayacak. Dalislar sabit agirlik (CWT), paletsiz sabit agirlik (CNF), çift paletli sabit agirlik (CWT-BF) ve ip destekli sabit agirlik (FIM) disiplinlerinde yapilacak.

“Açilis töreni kortej yürüyüsüyle baslayacak”

Sampiyonanin açilis töreni 4 Ekim Pazartesi günü CMAS Baskani Anna Arzhanova, TSSF Baskan Prof. Dr. Sahin Özen, Kas Kaymakami Saban Arda Yazici, Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas ve 26 ülkenin sporcularinin katilacagi kortej yürüyüsle baslayacak. Kortej yürüyüsünün sona erecegi Kas Cumhuriyet Meydani’nda saat 17.00’da saygi durusu ve açilis konusmalari yapilacak.

“Dünya rekortmenleri Kas’ta”

Rusya’dan Alexey Molchanov, Slovenya’dan Alenka Artnik, Italya’dan Alessia Zecchini gibi dünyanin en iyi sporcularinin katilacagi CMAS 5. Serbest Dalis Outdoor Dünya Sampiyonasi’nda Cenk Devrim Ulusoy’un antrenörlügündeki 7 kisilik Serbest Dalis Milli Takimi’miz ülkemizi temsil edecek. Serbest Dalis Türk Milli Takimi su isimlerden olusuyor: Sahika Ercümen, Yaren Türk, Fatma Uruk, Birgül Erken, Rüstem Derin, Görkem Gedik ve Serkan Toprak.

“Katilan ülkeler”

Türkiye ile birlikte 4 kitadan 26 ülke; Avusturya, Danimarka, Slovakya, Isviçre, Ukrayna, Umman, Tunus, Güney Afrika, Isveç, Rusya, Belarus, ABD, Güney Kore, Almanya, Slovenya, Kuveyt, Fransa, Lübnan, Çekya, Italya, Ispanya, Sili, Yunanistan, Macaristan ve Hirvatistan milli takim sporculari sampiyonluk için mücadele edecek.

“Basarilarin, Dünya Sampiyonasi’nda taçlanmasini umuyorum”

TSSF Baskani Prof. Dr. Sahin Özen yaptigi açiklamada, “2 dünya rekorunun kirildigi Dünya Kupasi’nin hemen ardindan Dünya Sampiyonasi ve ilk kez düzenlenecek Masterlar Dünya Sampiyonasi’ni gerçeklestirecegiz. Serbest dalista dünyanin en prestijli organizasyonuna bir kez daha ev sahipligi yapmanin mutlulugunu ve heyecanini yasiyoruz. Dünya Kupasi’nda milli sporcularimiz 2 altin, 1 gümüs ve 2 bronz madalyaya imza atti. Bu basarilari umuyorum ki Dünya Sampiyonasi’nda taçlanir” dedi.

Kaynak: İHA