Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Kazankaya Kanyonu'nda Gençlerle Bulustu

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Yozgat'in Aydincik ilçesindeki Kazankaya Kanyonu'nda gençlerle bir araya geldi.

Oktay, Dünya Yürüyüs Günü kapsaminda gençlerle birlikte kanyonda yürüyüs yapip, ates basinda sohbet etti.

Kanyonun tanitimi için gerekli çalismalari yapacaklarini söyleyen Oktay, gençlerin sorularini yanitlayip, onlara tavsiyelerde bulundu.

Gençlerle birlikte türkü söyleyen Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, "Gençlerimizin sicak ilgisi ve heyecaninin yaninda doganin essiz güzelligi içinde yaptigimiz yürüyüs enerjimize enerji, sagligimiza saglik katti." dedi.

- Köy halkina hitap etti

Oktay, daha sonra Kazankaya köyü meydaninda kendisini karsilayan vatandaslara hitap etti.

Aydincik ilçesi ve Kazankaya'nin Kümbet Ovasi için hayalleri oldugunu belirten Oktay, "Sulama projemizin biran önce tamamlanmasi için çalisiyoruz. Yarim milyardan daha fazla bir kaynak ayrilmis durumda ve ihalesi yapildi. Çalismalar fiilen basladi. Allah'tan bir sey olmazsa amacimiz onu 2023'te tamamlamaktir. Oradan geliriniz katlayarak devam edecek. Insallah sizler için, memleketimiz için hayirli olur." dedi.

Oktay, ikinci bir hayallerinin de Kazankaya Kanyonu'nu canlandirmak oldugunu vurgulayarak, Çekerek Süreyya Bey Baraji etrafinda olusturulan Lavanta Adasi'na gelen insanlarin kanyona da gelecegini ifade etti.

Kazankaya Kanyonu'nun muhtesem bir dogal güzellik oldugunu anlatan Oktay, bununla ilgili projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

Köy sakinlerinin "belediye olma" talebiyle ilgili konusan Oktay, belediye olmak için 5 bin nüfus gerektigini belirtti. Oktay, söyle konustu:

"Kümbet Ovasi projesini yapar, oradan buralari sularsak, Kazankaya'da kanyonu yaparsak buranin geliri artacak mi? Peki 5 bin kisi buraya gelebiliyorsak artik Kazankayalilarin gelisi söz konusu olur. 1100 nüfusla ben size 'belediye yapabiliriz' desem, biz yüz yüze bakacagiz. Biz bir seyin sözünü veriyorsak yapariz. Biz sizi memnun etmek için 'olur' demeyiz. Çünkü biz yüz yüze bakacagiz. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Olacak olan seylere 'olur' deriz, olmayacak seyleri sizin samimiyetinize binaen, sizin sicakkanliliginiza karsilik bunu yine ayni samimiyetle söyleriz. Bunun yolu nüfusla alakali. O nüfus da bizim burayi kalkindirmamizla birlikte geri dönüsle alakali."

Kaynak: AA