Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Yozgat'ta Hemsehrilerine Hitap Etti Açiklamasi

'Gitmedigin, gelmedigin, emek vermedigin yer senin olmuyor. Onun için köyünü birakan kardeslerimize ben kendi köyümüzden, kendi köylerinden seslenmek isterim, gelin, bu topraklari yeniden yesertin'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, "Köyünü birakan kardeslerimize ben kendi köyümüzden, kendi köylerinden seslenmek isterim, gelin, bu topraklari yeniden yesertin." dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Yozgat'in Çekerek ilçesine bagli Bayindirhüyük Köyü'nde kendisini karsilayan hemsehrilerine hitap etti.

Oktay, Bayindirhüyük Köyü'nde akrabalari ve dostlariyla oldugunu belirterek dogduklari, büyüdükleri, suyuyla ve ekmegiyle beslendikleri toprakta hemsehrileriyle bir olmaktan mutlu oldugunu ifade etti.

Duygularini anlatmakta zorlandigini dile getiren Oktay, bu köyde çok güzel hatiralari oldugunu söyledi.

Oktay, kisiligini, kimligini ve sahsiyetini buralarda kazandigini vurgulayarak "Bu topraklarin kokusu, suyu, ekmegi ayridir. Bugün bu havayi koklamaya, bu suyu içmeye, tekrardan sizlerle birlikte olmaya, bu ekmegi paylasmaya, sizlerin sicakligina, köyümüzün bagrina, kendi yuvamiza geldik. Bizleri bagriniza bastiginizdan dolayi yürekten tesekkür ediyorum." dedi.

Köylerinden ayrilan ve büyük illere göç edenlere seslenen Oktay, sunlari kaydetti:

"Tekrar köyüne dönme vaktidir. Eger ki büyüksehirlerde isini kurmus, güzel bir hayati, düzeni varsa ona bir sey demiyorum. Ama bilsin ki burada baska bir düzen, baska güzel bir hayat var. Ama gelir itibariyla da büyüksehirlere gittigi gelirinden burada çalistigi zaman daha fazla kazanacagi imkanlari olacak. Sizin tanidiklarinizi, gençlerinizi tekrardan bu köye davet etmeniz gerekiyor. Nasil eskiden kendi üzümünüzü, baginizi, bahçenizi, tarlanizi eker biçerdiniz simdi tekrar ona baslayacagiz. Simdi çok daha iyi yapacagiz, çok daha fazla kazanacagiz. Sizler çok daha fazla kazanacaksiniz, buradan da Yozgat kazanacak, Türkiye kazanacak. Dedigim gibi bu, uzaktan olmuyor. Küçükken bize siirler okuturlardi, 'Orada bir köy var uzakta. Gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür' diye. Bunun dogru olmadigini gördük. Gitmedigin, gelmedigin, emek vermedigin yer senin olmuyor. Onun için köyünü birakan kardeslerimize ben kendi köyümüzden, kendi köylerinden seslenmek isterim, gelin, bu topraklari yeniden yesertin."

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, daha sonra Bayindirhöyük Köyü Millet Konagi'nda incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA