Bursa'da 'Aliya Izzetbegoviç Vakfi'nin Tanitimi Yapildi

Izzetbegoviç'in kizi Sabina Berberoviç: 'Vakfimizin en önemli amaçlarindan birisi de gençlerin Bosna Hersek'te basarili olmalari ve ülkemiz için çalismalarini saglamak. Milli bir duyguya sahip olmalarini istiyoruz'

Aliya Izzetbegoviç'in kizi Sabina Berberoviç, Vakfin en önemli amaçlarindan birinin gençlerin Bosna Hersek'te basarili olmalari ve ülkeleri için çalismalarini saglamak oldugunu söyledi.

Bosna Hersek'in baskenti Saraybosna'da kurulan "Aliya Izzetbegoviç Vakfi"nin Bursa tanitim toplantisi Bosna Hersek Bursa Fahri Konsoloslugunda yapildi.

Programa katilan Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaskani Aliya Izzetbegoviç'in kizi Sabina Berberoviç, programda emegi geçenlere tesekkür etti.

Türkiye halki ve devletine de tesekkürlerini sunan Berberoviç, Türkiye'nin her asamada kendilerine destek olan bir ülke oldugunu söyledi.

- "Bizim için Islamofobi pandemisi hepsinden daha önemli"

Berberoviç, salginin herkesi olumsuz etkiledigini aktararak, sunlari söyledi:

"Pandemiyi atlatiyoruz fakat bazi sorun ve problemler var ki onlari atlatmak daha zor. O da ayri bir pandemi sayilir. Dünyada yayilan bu durum, aslinda insanligin temel sorunlarindan birisi haline geldi. Bu temel insani degerler babamin ugruna savastigi degerlerdi. Bunlar özgürlük, adalet ve dürüstlük. Aslinda bizim için Islamofobi pandemisi hepsinden daha önemli. Biz Aliya Izzetbegoviç'in de belirledigi temel insani degerler üzerinde çalisiyoruz."

Aliya Izzetbegoviç'in degerlerine sahip çikip onun mücadelesine devam ettirmeleri gerektigini belirten Berberoviç, konusmasini söyle sürdürdü:

"Hiçbir zaman özgürlügü, adaleti ve dürüstlügü saglamak kolay olmadi. Fakat biz bunun için mücadeleye devam edip basaracagiz. Aliya Izzetbegoviç'in entelektüel mirasini olusturan bu degerler onun ölümün 18'inci yil dönümünde dünyada saldiriya ugradigi degerledir. Aliya Izzetbegoviç'e karsi da saldirilar devam ediyor. Fakat bugün o yok bizler, Bosna Hersek var. Bizim de bu degerlere sahip çikmamiz ve onun mücadelesini devam ettirmemiz gerekiyor. Bu aslinda temel bir varlik sorununa geliyor. Bununla mücadele etmemek bizim varligimiza tehdit olusturuyor. Gençlerimizin rehbersiz kalmasina sebep oluyor. Dolayisiyla gençlerimiz yurt disinda imkânlari kovalamak zorunda kaliyorlar ve ana vatanlariyla iliskileri kesilebiliyor. Bu nedenle vakfimizin en önemli amaçlarindan birisi de gençlerin Bosna Hersek'te basarili olmalari ve ülkemiz için çalismalarini saglamak. Milli bir duyguya sahip olmalarini istiyoruz."

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Aliya Izzetbegoviç'in hayatini ülkesine adamis önemli bir lider oldugunu aktardi.

Aktas, dünyada birçok liderlerin gelip geçtigini ifade ederek, "Davasi, idealleri için çarpisanla sehit olanlar oldu. Ömrünü bu islere adayanlar oldu. Çok az kisi dönemini ve kendisini gelecege ismini yazdirdi. Aliya Izzetbegoviç'de bunlardan birisidir." dedi.

Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç de organizasyonda emegi geçenlere tesekkür etti.

Alagiç, önemli bir gün yasadiklarini belirterek, Türkiye'deki insanlarin Aliya Izzetbegoviç'in emanetini iyi korudugunu söyledi.

Program, Vakfin tanitimi ile devam etti.
Kaynak: AA