Bodrum Yari Maratonu Kosuldu

Mugla’nin Bodrum ilçesinde bin 400 kisinin katilimi ile gerçeklestirilen Bodrum Yari Maratonu, renkli görüntüler olusturdu.

Bodrum Yari Maratonu Kosuldu
Bodrum’da farkli ülkelerden sporcularin aralarinda oldugu bin 400 sporcunun katilimiyla yari maraton kosusu yapildi.

Sabahin erken saatlerinde Bodrum Belediye Meydani’nda toplanan sporcular, önce isinma hareketleri yaptilar, ardindan baslangiç noktasinda yerlerini aldilar. Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, start öncesi yaptigi konusmada sporcularin sagligi için her türlü güvenlik tedbirinin alindigini dile getirerek, “Hepiniz hos geldiniz. Sizin için spor, biraz eglence. Bizim için turizm. Turizm sezonunun sonlarina yaklasilan su günlerde sizleri burada görmek biz yerel yöneticileri memnun ediyor. Hepinize saglikli, güzel, keyifli bir kosu diliyorum” diye konustu.

5K, 10K ve 21K kategorisinde yarisan sporcular, verilen start sonrasi kosmaya basladi.

Neyzen Tevfik Caddesi’nden baslayan maraton, ilçenin merkezi mahalleri ile Bitez ve Gümbet mahallerinde sürdü. Sporcular, Myndos Kapisi ve Antik Tiyatro gibi tarihi mekanlardan geçen parkurda kiyasiya mücadele etti. Maratona kimi kosucularin can dostlari ile katildigi görüldü.

Bazi sporcular da bebek arabasi ile yaristi.

Farkli ülkelerden sporcularin da katildigi yarisma sonrasi yas kategorilerinde ve genel klasmanlarda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.



5K kadinlarda Fatma Tas, 5K erkeklerde Haci Sebahattin Çavga’nin birinci oldugu yarismada, 10K erkekler kategorisinde Mehmet Aydingör, 10K kadinlar kategorisinde Derya Demiral birinci ilk sirayi aldi. 21K erkeklerde 1. Ömer Oklu, 2. Bedri Simsek 3. Ege Yoldüren, 21K kadinlarda 1. Meryem Kilinç Gündogdu, 2. Ipek Öztosun 3. Burcu Kocavelioglu oldu.

Bodrum’un parkurunun inisli çikisli oldugunu dile getiren erkekler 10K 50-54 yas kategorisi birincisi Ali Üstündag, “Çok yokus vardi ama dogru antrenmanlarla bir anlamda bunu avantaja çevirme imkani da vardi. Öyle oldu, güzel bir yaris oldu. Organizasyonda emegi geçenlere tesekkür ederim” diye konustu.



Yarisin güzel ve heyecanli geçtigini söyleyen Sinan Türesay da, “Çok iyi yarismacilar vardi. Kendi açimdan basarili oldugumu düsünüyorum. Çok keyifliydi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA