Balik Az, Fiyatlar Pahali

Giresunlu balikçilar, balik sezonu açildigi günden itibaren beklenen bollugun yasanmadigini, bunun da fiyatlara olumsuz yansidigini söyledi.

Balik Az, Fiyatlar Pahali
Baligin az olmasinin fiyatlara pahalilik olarak yansidigini kaydeden balikçilar, baligin az olmasi sebebiyle fiyatlarin da yüksek seyrettigini ve satislarin da istenilen düzeyde olmadigini ifade etti.

Giresun’daki balik tezgahlarinda ise hamsi 35, mezgit 25, levrek 60, çinekop 35 ve istavrit 15 liradan satiliyor.

Palamuttan umduklarini bulamadiklarini anlatan balikçi Aydin Ünal, “Balik sezonu açilali bir ay oldu ama beklenilen olmadi. Palamut bollugu yasanacak dediler ama palamut yalan oldu, su an yok denecek durumda. Yine hamsi de az miktarda avlaniyor. Hamsi de palamut da az olunca fiyatlar yüksek oluyor. Biraz istavritin fiyati uygun gibi ancak bunun nedeni de istavritin boyunun kisa olmasindan kaynaklaniyor. Fiyatlar su anda pahali ama zamanla düsecektir diye umut ediyoruz. Çünkü su anda hala deniz suyu istenilen düzeyde sogumadi ve bu da özellikle hamsi avi için uygun kosullar degildir. Palamuttan yana artik umudumuz kalmadi en azindan hamsinin yüzümüzü güldürmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA