Atakum'da 'Yaza Veda Panayiri'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Ilçe Baskanligi ve Atakum Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisi is birliginde ‘Yaza Veda Panayiri’ gerçeklestirildi. Panayirda, Atakum Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisi tarafindan olusturulan 31 kisilik “Atakum Kadin Meclisi Cumhuriyet Bandosu” gösterisiyle büyük alkis topladi.

Atakum'da 'Yaza Veda Panayiri'
Panayirin açilis konusmasini yapan CHP Atakum Ilçe Baskani Turgay Özçelik, “Hani sair demis ya, ‘Gönül ne kahve ister ne kahvehane. Gönül sohbet ister, kahve bahane’ Bizler de bu sikintili pandemi döneminde bir araya gelelim, birbirimizin hatirini soralim diye ‘Yaza Veda Panayiri’ adi altinda kucaklasamasak da birbirimizi görelim istedik. Bunun için bir araya gelmeye çalistik, hepinize çok tesekkür ediyorum. Degerli dostlarim, bu süreç kötü geçiyor. Bu hafta içinde uzun süredir kanser tedavisi gören yönetim kurulu üyemiz sevgili Ali Osman Genç’i topraga verdik. Allah nur içinde yatirsin. Birçok esimizi, dostumuzu kaybettik ve üzüldük. Ama bunlarin içerisinde mücadele arkadasimiz, agabeyimiz, kardesimiz Müsfik Veysel Erdogan’i kaybettik. Bu etkinligi düzenlemek için çok büyük katki koyan CHP Atakum Ilçe Kadin Kollari Baskani Emine Kandemir’e ve Atakum Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Nese Kangüleç’e çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



Kooperatife davet

Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ise “Mevsim sonuna geliyoruz ama önümüzdeki bir ay içerisinde Atakum Gençlik ve Bilim Merkezi insaati bitecek. Orada kadinlarimizin emeklerini sergileyebilecekleri yerlesik bir alan bulacagiz. Kentin baska yerlerinde de bu gibi yerler olmasi için görüsmelerimizi sürdürüyoruz. Ama bu yetmez. Türkiye’nin her yerindeki CHP’li belediyelerin kadin üretim kooperatifleri var. Geride biraktigimiz günlerde CHP’li Belediyeler Tarimsal Kalkinma Zirvesi’nde yaklasik 300 kooperatif yer aldi. Orada da benzer ürünler vardi. Tüm Türkiye geldi ve izledi. Kooperatiflerle is birligi içerisindeyiz sizler de gelin bu kooperatifin içerisinde yer alin. Üretmek güzel bir sey ama onun kadar önemli olan pazarlamak. Ürettiklerinizi tüketiciye ulastirmaniz gerekiyor. Buradan marka çikarmak, pazar olusturmak lazim. Tarim ve el sanatlari ürünleri ikisi birbirini tamamlamali. Kadinlar üreterek hem aile bütçesine katki sunmali hem de ürettigini gösterebilmeli” ifadelerini kullandi.

Banda Aceh Parki’ndaki Kadin El Emegi Pazari’nda yapilan panayira, CHP Ilkadim Ilçe Baskani Metin Telatar, CHP Ladik Ilçe Baskani Özgür Ay, CHP Tekkeköy Ilçe Baskani Nihat Yurt, Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, CHP Atakum Kadin Kollari Baskani Emine Kandemir, CHP Atakum Gençlik Kollari Baskani Yasin Sarikas, Atakum Belediyesi Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Nese Kangüleç ve çok sayida davetli de katildi.

Kaynak: İHA