50 Roman Çiftin Nikahi Kiyildi

Kocaeli’de renkli ve eglenceli anlara sahne olan dügün konvoyunun ardindan nikah masasina oturan 50 Roman çiftin nikahlari kiyildi.

50 Roman Çiftin Nikahi Kiyildi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Romanlar için toplu nikah etkinligine, Basiskele Belediyesi de destek verdi. Gelin ve damatlar, nikah töreni öncesinde klasik araçlara binerek, zabita esliginde sehir turu yapti. Belediye önünden hareket edecek olan konvoy, Carrefour Köprüsü-M.Ali Pasa-Zincirlikuyu Cad.-Üçyol- Kocaeli Devlet Hastanesi-Cumhuriyet Parki-Acisu-Merkez Bankasi-Orduevi-Acibadem Hastanesi önünü takip ederek, Kocaeli Uluslararasi Kongre Merkezi’ne ulasti. Buradaki yemek programinin ardindan çiftler, toplu nikahin kiyilacagi Seka Park Uçurtma Tepesi önüne geçti. Temsili olarak Fatih ve Rabia Turan çiftinin nikahi, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin tarafindan kiyildi. Baskan Büyükakin, Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü ve diger nikah memurlari, Fatih ve Rabia çiftinin nikahinin temsili olarak kiyilmasinin ardindan masalari tek tek gezerek diger çiftlerin nikahini kiydi, aile cüzdanlarini gelinlere teslim etti. Ayni zamanda gelinlere altin da takdim edildi.

Çiçegi burnunda 50 çiftin nikah islemleri ve aile cüzdanlari ise Basiskele Belediyesi Evlendirme Birimi tarafindan ücretsiz olarak hazirlandi.

"Çok mutlu oldular"

Nikah islemi sonrasi açiklama yapan Tahir Büyükakin, "Milletimizi millet yapan en önemli unsurlardan en birini olani ailedir. Aileler ne kadar güçlüyse, çocuklar güzel yetisiyor, memleket ve sehir huzurlu oluyor. Yillardir bizi ayakta tutan en önemli unsur ailedir. Güçlü aileler üzerine insa edilmis güçlü milletimiz var. Güçlü aileler medeniyetimizin gelecek nesillere aktarilmasinda önemlidir. Ailelerin kurulmasi, yeni birlikteliklerin olmasi, güçlü iliskilerin ortaya çikmasi sehrimizin açisindan da çok önemli. Roman mahallelerindeki kardeslerimizin evlilik törenlerini onlarin sartlarina daha uygun hale getirmek, daha güzel bir tören hazirlamak için düsündügümüzde toplu nikah töreni yapalim istedik. Çok mutlu oldular, güzel bir tören oldu" dedi.

Rabia Sevim ile hayatini birlestiren Fatih Turan, "Bugün çok mutluyum. En mutlu günüm diyebilirim. Bu güzel günde bizleri yalniz birakmayan herkese tesekkür ediyorum. Allah razi olsun, Allah onlari basimizdan eksik etmesin. Onlari çok seviyoruz" dedi.

Medine Tural da çok mutlu oldugunu söyleyerek, "3 senedir birlikteyiz. 3 sene sonra mutlulugumuzu taçlandiriyoruz" diye konustu.

Aynur Özkursun ise "Allah razi olsun yedirdiler, içirdiler, nikahliyorlar. 1 TL bile harcamadik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA