Osmaniye'de Denetim Seferberligi

Osmaniye Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan gida üretimi yapan isletmeler ve marketlere yönelik denetimler gerçeklestirildi.

Osmaniye'de Denetim Seferberligi
Osmaniye Il Tarim ve Orman Müdürü Recep Bulut yönetimindeki denetleme ekipleri kentin muhtelif semtlerinde denetimler yapti. Saglikli gidaya ulasmak için üretim, satis ve toplu tüketim yapilan isletmelere bilgilendirme, bilinçlendirme ve kontrol görevlerini risk esasli denetimlere toplam 12 denetim ekibi ile 24 gida kontrol görevlisi katildi.

Denetimlerle ilgili bilgiler aktaran Bulut, “Tarim ve Orman Bakanligimiz 25-26-27-28 Ekim tarihlerinde Türkiye genelinde denetim seferberligi düzenlemistir. Il Müdürlügümüz Gida Kontrol Görevlilerince 25-26 Ekim tarihlerinde gida üretim isyerleri, 27 Ekim günü gida satis isyerleri, 28 Ekim günü gida toplu tüketim isyerleri olmak üzere toplam 680 isyerinde gida hijyen denetimi yapildi. 12 denetim ekibi ve 24 gida kontrol görevlisinin katildigi denetimlerde, olumsuzluk görülen bazi isletmelere idari yaptirim uygulanmis, eksiklik görülen isletmelere eksikliklerini gidermesi için süre verilmistir. Müdürlügümüzün 5996 sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuat kapsaminda halk sagliginin korunmasi ve gida güvenirliginin saglanmasi için riske dayali rutin denetimleri devam edecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA