Bodrum'da Bayram Coskusu

Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda Mugla’nin Bodrum ilçesinde binlerce vatandasin katilimiyla fener alayi yapildi. Fener alayi sonrasi ünlü Dj Ozan Dogulu ve sarkici Fuat Inan konser verdi.

Bodrum'da Bayram Coskusu
Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kurulus yildönümü, Bodrum’da düzenlenen etkinliklerle coskuyla kutlandi. Kutlamalar, aksam saatlerinde düzenlenen fener alayi ile sürdü. Ellerine Türk bayraklarini ve Atatürk posterlerini alan binlerce vatandas, Neyzen Tevfik Caddesi’nden Belediye Meydanina kadar yürüdü.

Bodrum Belediye Meydani’na ulasan vatandaslari, burada Bodrum Belediyesince düzenlenen ve Melike Öcalan’in sundugu program karsiladi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve tüm sehitler için saygi durusunda bulunulmasiyla baslayan programda konusan Belediye Baskani Ahmet Aras, herkesin bayramini kutlayarak sunlari dile getirdi:

“Atatürk Cumhuriyeti insan haklarina dayali, laiklige dayali, kadin haklarina dayali, uygarliga dayali, demokrasiye dayali bir Cumhuriyettir. Biz isminde Cumhuriyet olan bazi ülkeler gibi degiliz. Bizim Atamiz var. Atamiz bize haklarimizi hepsinden önce verdi. Kadin haklarini, seçme seçilme hakkini, egitim hakkini, esitligi, adaleti hepsinden önce kurguladi bu ülkede. Ona minnettariz. Atatürk Cumhuriyeti her türlü gericiligi reddeder. Akil ve bilimi rehber edinir. Bugün çagdas dünyaya benzer neyimiz varsa bu Atamizin eseridir.”

Aras, konusmasinin ardindan Bodrum Belediyesi personeli Öner Karaçiçek ile birlikte Bodrum yöresi halk oyunu Kerimoglu’nu oynadi.

Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar da yaptigi konusmada herkesin bayramini kutlayarak “Cumhuriyet kolay elde edilmedi. Milli bayramlarimizdan en kiymetlisi, en sereflisi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettigi gibi Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak. Tabi ki kiyamete kadar payidar kalacak. Bu da çok çalisarak, çocuklarimizi çok iyi egiterek olacak. Sadece hamasetle degil çok çalisarak olacak. Insallah bunu yapacak gücümüz de zaten var” diye konustu.

Yesim Gözey isimli lise ögrencisinin okudugu siirle devam eden programda sahneye ünlü Dj Ozan Dogulu ve sarkici Fuat Inan konser verdi. Kutlamalar, Turgutreis ve Yalikavak mahallelerinde de yapildi.
Kaynak: İHA