Baskentte Tatli Sölen

Ankara’da çikolata yeme ve kahve içme yarismasina yogun ilgi olurken vatandalar sölenden çok memnun kaldi. Çikolata ve kahve tutkunlari hem eglendi hem de çikolata ve kahvenin tadini çikardi.

Baskentte Tatli Sölen


Ankara’da düzenlenen Kahve ve Çikolata Festivali kapsaminda kahve içme ve çikolata yeme yarismalari düzenlendi.

Düzenlenen yarismalara genç yasli demeden çikolata ve kahve tutkunu birçok yarismaci katildi.

Düzenlenen yarismalarin yani sira çikolata, kahve ve sekerleme stantlari da büyük bir ilgi gördü. Bir dakikalik bir maraton sürecine giren yarismacilar, önlerindeki eritilmis çikolatalari bitirmek için kiyasiya mücadele etti. Çikolata yeme yarismasinin birincisi olan 55 yasindaki Yener Akdag, “Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Birinci de oldum. Çikolatayi çok sevdigim için hemen bitirdim.” dedi.

Çikolata sevenler çesitli zorluklarla yarismayi tamamlarken hem eglendiler hem de çok sevdiklerini söyledikleri çikolatalarin tadini çikardi.

Çikolata yeme yarismasinin hemen ardindan baslayan kahve içme yarismasi da ayni coskuyla devam etti. Dakikada bes bardak sicak kahveyle sinanan yarismacilardan bazisi su gibi kahveyi içerken bazisi da sicak oldugu için fazlasiyla zorlandi. Yarismaya katilan 69 yasindaki yarismaci, “Üç bardak içtim, iddialiydim zaman kisa oldugu için yetistiremedim ama kendimi iyi hissediyorum” diye konustu.



Yarismalarin yani sira stantlarda sergilenen ürünler de vatandaslarin ilgi odagi oldu. Seker hamurundan heykel yapan Fatma Balçik, “Ben aslinda özgür çalismayi çok seviyorum. Güzel olan her seyi yapmayi çok seviyorum ama söyle bir sey var bazen sira disi çalismalari yapmak ayri bir keyif veriyor bana, ruhumda olan bir sey sanirim pasta ve figürü bir araya getirmek. Tamamen hepsi yenilebilir, kullandigim makyaj ürünleri bile gida boyasidir. Rahatlikla herkesin hem yiyebilecegi hem de saklayabilecegi bir ürün ve yillarca kirilmadan kalabilir. Bazi figürlerimi üç günde de bitirebiliyorum üç saatte de, figürün zorluk derecesine bagli ama kisiye özel çalistigimda genelde üç gün sürüyor. Hayvan figürleri de yapiyorum aslinda farkli hayvanlari da seviyorum ama insan portesini yapmaktan keyif aliyorum çünkü insan çalismayi seviyorum. Yaptigi çalismalardan çok güzel tepkiler aldik. Bu festivalde çok çok ilgilendiler sag olsunlar çünkü farkli geliyor herkese. Seker hamurunu bu kadar heykel gibi gördüklerinde sasiriyorlar. ’Bu yenilebilir mi?’ diye soruyorlar ve bende keyifle anlatiyorum onlara her seyi." dedi.

Kaynak: İHA