Bakirköy Belediyesi Isçilerinin Baslattigi Grev Devam Ediyor

Toplu is sözlesmesinde zam yapilmamasi nedeniyle belediye binasi önündeki bekleyislerini sürdüren sendika üyeleri, çesitli sloganlar atti BelediyeIs Istanbul 2 No'lu Sube Baskani Savas Dogan: 'Geldigimiz noktada, enflasyonun yükseldigi, paramizin pul oldugu bir dönemde sifir zam teklifinde baskan diretiyor. Biz de her gün coskulu bir sekilde hakkimiz alana kadar direnisimize, grev yerinde büyüterek, devam edecegiz. Bunu yapmak zorundayiz'

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Isçileri Sendikasi (Belediye-Is) Istanbul 2 No'lu Subesi üyelerinin, Bakirköy Belediyesindeki toplu is sözlesmesinde zam yapilmamasi nedeniyle baslattigi grev sürüyor.

Belediye önünde çadir kuran sendika üyeleri, bina çevresine "Bu Is Yerinde Grev Var" yazili pankartlar asti. Grup üyeleri, "Mücadelemiz ekmek mücadelesi", "Hakkimizi talep ediyoruz", "Isçiyiz, haklayiz, kazanacagiz", ve "Yasasin örgütlü mücadelemiz" seklinde sloganlar atarak, davul zurna esliginde halay çekti.

Belediye-Is Istanbul 2 No'lu Sube Baskani Savas Dogan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 2 yildan bu yana toplu is sözlesmesi uygulanmadigi için greve basladiklarini söyledi.

Bakirköy Belediye Baskani Bülent Kerimoglu'nun kendilerine yüzde sifir zam vermeyi teklif ettigini animsatan Dogan, "Bu nedenle, bu ayin 25'inde grev süreci basladi. Bugün hak mücadelemiz 5. gününde belediyenin önünde sürüyor. Temizlik ve fen isleri müdürlükleri ile park, bahçeler ve tiyatro müdürlügündeki isçi arkadaslarimiz greve katiliyor. Greve 290 tane katilan arkadasimiz var. " dedi.

- "Enflasyon oraninda bir zam teklifi kesinlikle gelmedi"

Dogan, 7 aydir sözlesmenin imzalanmasi için mücadele verdiklerini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Geldigimiz noktada, enflasyonun yükseldigi, paramizin pul oldugu bir dönemde sifir zam teklifinde baskan diretiyor. Biz de her gün coskulu bir sekilde hakkimiz alana kadar direnisimize, grev yerinde büyüterek, devam edecegiz. Bunu yapmak zorundayiz. Isçinin belediyeden aldiginin disinda baska bir geliri yok. Isçi bunu yapmak zorunda. Baska bir çaremiz yok. Evimize bir parça daha ekmek götürmek için bu onurlu mücadelemiz kararli bir sekilde devam edecek. Bize gelen baska bir teklif yok. Baskanin söyledigi 'yüzde sifir zam.' Bizim ekmegimiz disinda baska bir amacimiz yok. Burada ekmek mücadelesi var, hak mücadelesi var, onur mücadelesi var. Enflasyon oraninda bir zam teklifi kesinlikle gelmedi. "

Dogan, sorunun masada çözülmesi için her zaman görüsmeye hazir olduklarinin altini çizerek, sorunun çözülmemesi halinde diger subelerdeki arkadaslarini da davet edip grevi büyüteceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA