New York Borsasi Düsüsle Kapandi

New York borsasi, günü düsüsle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, 200 puanin üzerinde deger kaybetti ve yüzde 0,74 azalarak 35.490,69 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,51 azalisla 4.551,68 puana düserken, Nasdaq endeksi yatay bir seyir izleyerek 15.235,8 puan oldu.

Sirketlerin beklenenden güçlü gelen üçüncü çeyrek bilançolariyla hafta basindan bu yana pozitif bir seyir izleyen endeksler, sirket karliliklarinin yarattigi ivmenin azalmaya baslamasi ve petrol fiyatlari ile tahvil faizlerindeki gerilemenin etkisiyle kapanista agirlikli olarak negatif bir seyir gösterdi.

ABD'de sirketlerin finansal sonuçlari açiklanmaya devam ederken, Coca-Cola ve McDonald's gibi sirketler üçüncü çeyrekte satislarinin arttigini, General Motors (GM) ise karinin düstügünü bildirdi.

ABD'de dün yüzde 1,60'a kadar inen 10 yillik tahvil faizi ise düsüs egilimini koruyarak yüzde 1,52 seviyelerine kadar geriledi.

Ülkede hafta basinda 85 dolara kadar yükselen Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyati da 82 dolara kadar çekildi.

ABD'de bugün açiklanan verilere göre ise dayanikli mal siparisleri, eylülde aylik yüzde 0,4 ile beklentilerin altinda düsüs gösterdi.

Ülkede mal ticareti açigi da eylülde aylik bazda yüzde 9,2 artarak 96,3 milyar dolar ile verinin açiklanmaya basladigindan bu yana en yüksek seviyeye isaret etti.

Siyasi tarafta ise ABD Senatosu'nun Demokrat üyeleri, ülkedeki milyarderlerin sahip olduklari hisse senetleri ve diger varliklar üzerinden vergi ödemelerini öngören "milyarderler vergisi" teklifini açikladi.

Analistler, ABD persembe günü açiklanacak bu yilin üçüncü çeyreginde iliskin Gayri Safi Yurtiçi Hasila (GSYH) verisinin piyasalar tarafindan takip edilecegini belirtti.

Kaynak: AA