Karabük'ten Kisa Kisa

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda yürütülen 2021 yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda Karabük Valiligi Il Yazi Isleri Müdürlügüne bagli AB ve Dis Iliskiler Bürosu tarafindan hazirlanan Il Tarim ve Orman Müdürlügünün basvuru sahibi oldugu "Lavanta Kokulu Safran Bahçesi" adli proje için destek sözlesmesi imzalandi.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü basvuru sahibi, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasinin ortak, Karabük Valiligi, Karabük Il Özel Idaresi ve Safranbolu Kaymakamliginin istirakçi oldugu proje, Vali Fuat Gürel, Il Tarim ve Orman Müdürü Çetin Ayvalik ile BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu arasinda imzalandi.

Projenin hayirli olmasini temenni eden Vali Gürel, projenin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

- Vali Gürel, merkez köy ve mahalle muhtarlarini dinledi

Merkez ilçe köy ve mahalle muhtarlari toplantisi, Vali Fuat Gürel baskanliginda Valilik büyük toplanti salonunda gerçeklestirildi.

Toplantiya, Vali Gürel'in yani sira, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs, Il Genel Meclisi Baskani Ahmet Sözen, Vali Yardimcisi Vekili Ahmet Sami Meram, yatirimci kurum müdürleri, Il Genel Meclis üyeleri ile merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlari katildi.

- Vali Gürel okul aile birligi baskanlariyla bir araya geldi.

Vali Fuat Gürel, Okul Aile Birligi Baskanlari Istisare Toplantisi'nda il merkezindeki okullarin okul aile birligi baskanlari ve okul müdürleri ile bir araya geldi.

100. Yil Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen toplantiya, Vali Gürel'in yani sira, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs, Il Saglik Müdürü Ahmet Sari, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, okul müdürleri ile okul aile birligi baskanlari katildi.

Akbas, Sari ve Il Emniyet Müdürlügü personeli tarafindan kentte yapilan çalismalar, asilama faaliyetleri, projeler ve okullarda alinan emniyet tedbirleri hakkinda Gürel ve katilimcilara bilgiler verildi.

- KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Cumhurbaskanligi Külliyesinde

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafindan yapilan açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Türkiye'ye resmi ziyaret gerçeklestiren Çad Geçis Dönemi Devlet Baskani Mahamat Idris Debi Itno'yu resmi törenle karsiladigi programlara Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'in da katildigi belirtildi.

Açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in davetlisi olarak katilan Polat'in Mahamat Idris Debi Itno ile ayaküstü sohbet ettigi, Erdogan'a da akademik çalismalar, uluslararasilasma konularinda bilgiler sundugu kaydedildi.

- Karabük'te ihtiyaç sahiplerine kömür dagitimi

AK Parti Karabük Il Baskani Ismail Altinöz, yaptigi açiklamada, Karabük Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) tarafindan Karabük merkez ve diger ilçelerinde 2021-2022 yillari için kömür dagitimda toplam 4 bin 337 ton olarak yaklasik 4 bin 35 ailenin istifade edecegini söyledi.

2021 yilindan bugüne kadar Karabük merkez ve diger ilçelerinde 1230 ton kömür dagitildigini, yil sonuna kadar da dagitilmaya devam edecegini, yapilan kömür yardimlarinin vatandaslarin evlerine kadar ulastirildigini dile getiren Altinöz, söyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin oldugu yerde kimse kimsesiz degildir. Devletimiz aziz milletimizin her zaman yanindadir. SYDV ihtiyaç sahibi ailelere her yil oldugu gibi bu yil da kömür yardimlarina devam etmektedir yapilan kömür yardimlari vatandaslarin evlerine kadar ulastirilmaktadir."

- KBÜ'de "En Iyi Narkotik Polisi Anne" projesi tanitildi

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Karabük Emniyet Müdürlügü tarafindan düzenlenen "En Iyi Narkotik Polisi Anne" adli projenin tanitimi yapildi.

Tanitim toplantisina Karabük Belediyesi Baskan Yardimcisi Seher Berker, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs, Jandarma Komando Egitim Alay Komutani Albay Hasan Baskök, Karabük Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mücahit Coskun, Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürü Zekeriya Çoban, polis teskilati mensuplari, davetliler ve veliler katildi.

- Vergili, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 41. Genel Kuruluna katildi

Karabük Belediyesinden yapilan açiklamada, Baskan Rafet Vergili'nin Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 41. Genel Kurulu için bulundugu Strazburg'da, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Sarti'nin Izlenmesi raporunun tartisilmasi konusunda söz aldigi belirtildi.

- Baskan Köse'den süt dagitimi

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarina süt dagitimi yapti.

Elif Köse, yaptigi açiklamada, "Belediyeye göreve geldigimizde vaatlerimizden birisi de ihtiyaç sahibi çocuklarimizi günlük taze süt ile bulusturmakti. Bugün ilk günümüz ve bu vaadimizi yerine getirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Halk Süt her hafta 2 litre olarak çocuklarimiza verilecek." dedi.

Kaynak: AA