GÜNDEM / 28 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Ankara AKM Millet Bahçesi Açilis Töreni'ne katilacak, partisinin genel merkezinde MYK toplantisina baskanlik edecek, ATO Congresium'da "Cumhuriyeti Kuran ve Yasatan Kadinlar" programina istirak edecek.

(Ankara/14.00/16.00/20.00) (Fotografli - Görüntülü)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Ankara AKM Millet Bahçesi'nin açilis törenine katilacak.

(Ankara/13.30) (Fotografli - Görüntülü)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ortaca'da narenciye üreticileriyle bir araya gelecek, Köycegiz Beyobasi Üretici Toplantisi'na katilacak. Büyüksehir Belediyesini ve Mentese Kapali Pazar Yerini ziyaret edecek Kiliçdaroglu, Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi'nde Mugla Büyüksehir Belediyesi Toplu Açilis ve Temel Atma Töreni'ne katilacak, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

(Mugla/10.00-15.30) (Fotografli - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Siirt kent merkezi ve Kurtalan ilçesi ile Batman'in Sason ilçesinde ve sehir merkezinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Siirt/11.45/13.20/Batman/16.00/18.00) (Fotografli - Görüntülü)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, 3. Uluslararasi Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'na katilacak.

(Burdur/11.00) (Fotografli - Görüntülü)

3- CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, Sosyal Demokrasi Dernegini ziyaret edecek.

(Ankara/14.00) (Fotografli - Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerini ziyaret edecek, Çatalzeytin Köprüsü Açilis Töreni'ne katilacak, Türkeli ve Ayancik ilçelerine ziyarette bulunacak.

(Kastamonu/09.00/10.30/Sinop/12.00/13.30) (Fotografli - Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Baskani Sahap Kavcioglu, bu yilin dördüncü enflasyon raporuna iliskin bankanin idare merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantisinda sunum yapacak, sorulari yanitlayacak.

(Ankara/10.30) (Fotografli - Görüntülü)

3- TCMB, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/12.00)

4- TÜIK, eylül ayi hizmet üretici fiyat endeksini, yilin üçüncü çeyregine iliskin turizm ve 2020 yili küçük ve orta büyüklükteki girisimci istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara) (Fotografli)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli - Görüntülü)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupasi'nda 3. Eleme Turu 7 maçla tamamlanacak; Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, TFF 2. Lig ekibi Diyarbekirspor'la, Adana Demirspor da 2. Lig'den Nigde Anadolu FK ile karsilasacak.

(Antalya/18.00/Adana/20.45) (Fotografli)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasinda Fenerbahçe Beko, deplasmanda Yunanistan'in Olympiakos takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Atina/21.00) (Fotografli)

3- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi A Grubu'nda Hatayspor, Yunanistan'in Panathinaikos takimini konuk edecek.

(Hatay/18.30) (Fotografli )

4- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 5. haftasi Galatasaray HDI Sigorta-Arkas Spor maçiyla tamamlanacak.

(Istanbul/17.00) (Fotografli)

5- Türkiye Kick Boks ve Kano Federasyonlarinin olagan genel kurul toplantilari yapilacak.

(Ankara/09.00/10.00) (Fotografli - Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- "Kimyasal parmak izi”nden suç örgütü baglantilari tespit ediliyor

- Emniyet Genel Müdürlügü Kriminal Daire Baskanliginca, uyusturucu madde profilleme çalismasi sayesinde uyusturucu maddelerin kimyasal parmak izleri ortaya çikariliyor ve suçun kaynagina gidiliyor

- Kimyasal Inceleme Sube Müdürlügü Bürolar Amiri Zeynep Kalkan:

- "Avrupa Birligi projesi kapsaminda laboratuvarimiza kazandirilan ileri teknolojik enstrümantal analiz cihazlarla farkli yer ve zamanlarda yakalanan uyusturucu maddeler arasinda baglanti kurabiliyoruz"

- "Bu uyusturucu tabletler ne kadar farkli gözükseler de kimyasal yapilari ayni olabilmekte. Yapilan analizler sonucunda bu benzerlikten faydalanarak 'ayni kaynaktan gelmistir' diyebiliyoruz"

(Muhammed Nuri Erdogan/Ankara)

2- Piyasa gözetimi ve denetimine tek çati geliyor

- Türkiye'de farkli idareler üzerinden yürüyen piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin toplulastirilmasi, uygulama yeknesakliginin saglanmasi ve mükerrerliklerin engellenmesi amaciyla bagimsiz bir Piyasa Gözetim ve Denetim Kurumu kurulacak

- e-Ticarette ürün güvenligi denetimlerinin saglanmasi konusunda model gelistirilecek ve ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeler yapilacak

- Türkiye genelinde her yil gerçeklestirilecek arastirmayla tüketicilere yönelik "hizmet memnuniyet endeksi" olusturulacak

(Deniz Çiçek/Ankara)

3- Ingiliz sirketler, Türkiye'yi Güneydogu Asya'ya alternatif üretim merkezi olarak görüyor

- Türkiye'de Ingiliz Ticaret Odasi Baskani Chris Gaunt:

- "Türkiye, daha çok yatirim çekecek. Türkiye'ye ilginin arttigini görüyoruz. Türkiye'ye Güneydogu Asya'ya alternatif üretim merkezi olarak bakan Ingiliz sirketlerinden de talepler aliyoruz"

- "Ingiltere ve Türkiye arasinda imzalan STA, 6 ila 9 ay içinde muhtemelen yeniden müzakere edilmeye baslanacak. Halihazirdaki sektörlerin yani sira listede yer alacak öncelikli sektörler muhtemelen tarim, finansal hizmetler, daha fazla teknoloji olacak"

- "Türkiye, tedarik zinciri ve iç pazar konusunda avantajlar sagliyor. Türkiye, üretim kabiliyeti, iyi egitimli is gücü, büyüyen teknoloji, yetenek, altyapi, dagitim ve lojistik konusunda yeterli özelliklere sahip"

(Yunus Türk/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA