Cinayet Zanlisini Far Parçalari Ele Verdi

Kirklareli’nde kaza sonrasi iki grup arasinda çikan kavgada bir kisinin öldügü olayin süphelisi, kullandigi kamyonetin kirik fari sayesinde yakalandi. Zanli çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Cinayet Zanlisini Far Parçalari Ele Verdi
25 Ekim’de E.G. idaresindeki 25 LK 650 plakali otomobil ile S.B.’nin kullandigi 34 EJL 228 plakali otomobil, Evrensekiz beldesi kavsaginda çarpisti. Trafik kazasinin ardindan iki araçtaki sahislar arasinda tartisma çikti. Daha sonra bir minibüsten inen sahislarin da katilmasiyla tartisma büyürken, yasanan arbedede 25 LK 650 plakali araçta bulunan Gökay Karaca hayatini kaybetti.

Gökay Karaca’nin üzerinde darp izlerine rastlanilmasi sonucu olayla ilgili sorusturmayi derinlestiren jandarma ekiplerince Tekirdag’in Çorlu ilçesinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda 11 süpheli yakaladi.

Daha sonra ekipler Plaka Tanima Sistemi (PTS) ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayitlarini inceledi. Inceleme sonucunda sürücü R.D. (52) idaresindeki kamyonetin olay yerine gelmeden önce iki farinin da yandigi ve olay yerinden sonra ki kamera incelemelerinde sol farinin kirik oldugunu tespit etti.

Bunun üzerimde Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT) Istihbarat ve Olay Yeri Inceleme ekipleri sürücünün kimligini ve yerini tespit etti.

“Aniden önüme bir cisim çikti, çarptim ve korktum kaçtim”

Süpheli R.D. ifadesine göre olay gecesi Edirne ilinde katildigi bir dügün merasiminden döndügünü, kavga olayinin yasandigi Lüleburgaz Evrensekiz kavsagi mevkiine geldiginde aniden önüne bir cisim çiktigini ve neye çarptigini anlayamadigini, akabinde korkarak olay yerinden uzaklastigini itiraf etti.

Gözaltina alinan 7 süpheliden 4’ü adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 4 süpheliden 3’ü adli kontrol sartiyla serbest birakilirken R.D. ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan tutuklandi.
Kaynak: İHA