Balikesir'de FETÖ Operasyonlari Sürüyor

Balikesir merkezli 20 ilde FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü üyesi olduklari iddiasi ile gözaltina alinanlardan 2’si tutuklandi. 24 süpheliye adli kontrol verildi.

Balikesir'de FETÖ Operasyonlari Sürüyor
Balikesir Cumhuriyet Bassavciliginin koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Balikesir Terörle Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerince FETÖ/PDY silahli terör örgütünün askeri mahrem yapilanmasina yönelik olarak yürütülen çalismalar kapsaminda; Balikesir ve diger illerde kurulu bulunan ankesör/kontörlü telefonlar vasitasiyla ardisik olarak arandiklari tespit edilen ve örgütle irtibatli olduklarina dair haklarinda çesitli beyanlar bulunan toplam 34 süphelinin yakalanmasina yönelik 19.10.2021 günü Balikesir Merkezli 20 il ve 41 adreste es zamanli operasyonda, süphelilerden 29’u yakalanarak, gözaltina alindi ve yakalanamayan 5 süpheli hakkinda yakalama müzekkeresi çikartildi.

Islemleri tamamlanarak adli mercilere sevk edilen süphelilerden 2’si tutuklanirken, 24’ü hakkinda adli kontrol karari verilirken, 3 süpheli ise savcilik tarafindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA