Gürcistan'da Iktidar Partisine Destek Mitingi

Gürcistan'da 30 Ekim’de düzenlenecek yerel seçimlerin ikinci turu öncesi baskent Tiflis’te on binlerce kisinin katilimiyla iktidardaki Gürcü Hayali partisine destek mitingi düzenlendi.

Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili, Özgürlük Meydani'ndaki mitingdeki konusmasinda, 2012'deki genel seçimler ile iktidara gelen Gürcü Hayali partisinin demokratik yollarla ülkenin kalkinmasi ve refahi için önemli adimlar attigini ifade ederek sunlari kaydetti:

"Bagimsiz Gürcistan tarihinde en uzun süre baris ve istikrari saglayabilen hükümetiz. Saglik, egitim, altyapi, tarim ve ekonomide temel reformlarin temelini attik."

Eski Gürcistan Cumhurbaskani Mihail Saakasvili'nin 1 Ekim'de gözaltina alinmasina deginen Garibasvili, Saakasvili'nin döneminde ülkede çesitli suçlarin islendigini savunarak hapishanede cezasini çekecegini söyledi.

Garibasvili, ülkenin yasadigi toprak bütünlügü sorunlarinin çözülmesi ve Gürcistan'in demokratik sekilde gelisebilmesi için halki 30 Ekim'de sandik basina gelerek partisine oy verme çagrisinda bulundu.

- Yerel seçimler

Gürcistan'da 2 Ekim'de 64 belediye baskani ve 2 bin 68 belediye meclisi üyesinin belirlenmesi için düzenlenen yerel seçimlerin ilk turu ile ilgili Gürcistan Merkez Seçim Komisyonu tarafindan açikladigi resmi sonuçlara göre, Gürcü Hayali partisi yüzde 46,74 oyla ilk sirada, Saakasvili'nin kurucusu oldugu muhalefetteki Birlesik Ulusal Hareketi ise yüzde 30,67 oyla ikinci sirada yer almisti.

Öte yandan, Gürcistan Merkez Seçim Komisyonu'nun açikladigi sonuçlara göre, baskent Tiflis de dahil ülkenin en büyük 5 kenti ve toplam 20 belediyede hiçbir belediye baskan adayinin yüzde 50 barajini geçemedigi için ikinci tura gidildi.

Kaynak: AA