Gürcistan'da Abhaz Dili Günü

Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili, Abhaz dili günü ile ilgili yaptigi açiklamasinda, Gürcüce ile birlikte Abhazcanin anayasa tarafindan korundugunu ve Abhazcanin gelistirilmesi için devletin özel bir yükümlülügü oldugunu söyledi.

Garibasvili, Abhazca günü vesilesi ile yaptigi yazili açiklamasinda,"Abhaz toplulugunun temsilcileri basta olmak üzere tüm Gürcistan'in Abhazca gününü tebrik etmek istiyorum. Abhaz dili, kültürü ve gelenekleri, ortak kültürümüzün ayrilmaz bir parçasi ve zenginligidir." ifadesini kullandi.

Garibasvili açiklamasinda, "Gürcüce ile birlikte Abhazca, Gürcistan anayasasi tarafindan korunmaktadir ve devletin onu korumak ve gelistirmek için özel bir yükümlülügü vardir." degerlendirmesinde bulundu.

Abhazya bölgesinin Rusya tarafindan isgal edildigini hatirlatan Garibasvili "Abhazya bölgesinin yasa disi isgal politikasi ve mevcut Ruslastirma kosullarinda, Abhazca ciddi sekilde yok olma tehlikesiyle karsi karsiyadir ve Gürcistan hükümeti onun varligini sürdürmesi ve korunmasi, desteklenmesi ve yayginlastirilmasi için önemli adimlar atiyor." mesajini verdi.

Kaynak: AA