Engeline Ragmen 40 Yildir Ayakkabi Boyuyor

Kütahya'da, 9 aylikken yüksek atesi varken yapilan igne nedeniyle sag ayaginda felç olusan, ardindan da 30’lu yaslarda düsme sonucu kirik olusmasindan dolayi sag ayagini kullanamayan 66 yasindaki Osman Bilir, yaklasik 40 yildir ayakkabi boyayarak geçimini sagliyor. Ayakkabi boyacisi Bilir: 'Koltuk degneklerine mahkum kaldim. Ama hiçbir zaman kendimi özürlü olarak görmedim. Ayagim sakat diye hayata küsmedim. Hayata küsecek bir durum yok, insan istedikten sonra yapamayacagi bir is yoktur'

Kütahya'da yasayan 66 yasindaki Osman Bilir, ayagindaki engeline ragmen yaklasik 40 yildir ayakkabi boyayarak geçimini sagliyor.

Dokuz aylikken yüksek atesten dolayi yapilan igne nedeniyle sag ayaginda felç olusan Bilir, koltuk degnekleriyle hayat mücadelesi veriyor. Engeline ragmen çalismaya devam eden Bilir, bu yönüyle örnek oluyor.

Bilir, AA muhabirine, engelli oldugu için hayata küsmedigini söyledi. Zor günler yasadigini anlatan Bilir, söyle konustu:

"Bebekken bana bir igne yapilmis, o da sinire sirayet etmis ve bu yüzden ayagim felç kalmis. Ona ragmen aksayarak da olsa yürüyordum. 30’lu yaslarimda düstüm ve ayagim kirildi. O zaman da yanlis tedaviden dolayi ayagim sakat kaldi ve koltuk degneklerine mahkum kaldim. Ama hiçbir zaman kendimi özürlü olarak görmedim. Ayagim sakat diye hayata küsmedim. Hayata küsecek bir durum yok, insan istedikten sonra yapamayacagi bir is yoktur."

Bilir, engeline ragmen çalismayi sevdigini söyledi.

Çalisarak kazandigi para ile sigorta primlerini ödeyerek emekli olduguna deginen Bilir, söyle devam etti:

"Yaklasik 40 yildir boyacilik yapiyorum. Ayagimdan engelim oldugu için baska islerde çalisamadim. Boyaciliga devam etim ve rizkimi buradan kazaniyorum. Daha önce seyyar olarak çesitli yerlerde ayakkabi boyadim. Simdi ise belediyenin bize tahsis ettigi bu alanda 6 arkadasimla boyacilik yapiyoruz. Bu isi yaparak prim yatirdim ve emekli oldum. Zaman zaman prim yatirmada sikinti yasadim ama neticede emekli olabildim."

Kendisi gibi engeli olanlara da seslenen Bilir, "Bazi arkadaslarimiz engelli oldugu için hayata küsüyor. Bence öyle yapmamalilar. Engelliler de hayatin her alaninda olmali." ifadesini kullandi.

Bilir, boyacilik yaparak kazandigi parayla kizini büyütüp evlendirdigini aktardi.
Kaynak: AA