DEVA Partisi 'Yarina Atilim Eylem Plani''ni Açikladi

Genel Baskan Ali Babacan: 'Kendi gelistirdigi teknolojileri kendi gelistirdigi markalarla ihraç eden bir Türkiye hayalimiz var'.

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, "Kendi gelistirdigi teknolojileri kendi gelistirdigi markalarla ihraç eden bir Türkiye hayalimiz var" dedi.

DEVA Partisi, giderek dijitallesen dünyaya uyum saglamak hedefiyle 38 maddeden olusan ''Yarina Atilim Eylem Plani''ni açikladi.

Genel Baskan Ali Babacan ve DEVA Partisi Dijital Dönüsüm ve Teknoloji Politikalari Baskani Burak Dalgin'in katilimiyla Sariyer'deki bir salonda düzenlenen etkinlikte, akademisyen, is insani, sivil toplum temsilcileri ve partililer yer aldi.

Babacan, burada yaptigi konusmada, globallesen ve dijitallesen dünyada güçlü bir sekilde var olabilmek için parti olarak birçok çalisma yaptiklarini söyledi.

Dijital dönüsümün tüm dünyayi etkiledigini belirten Babacan, "Dijital dönüsümle birlikte yepyeni bir dünya düzeni kuruluyor. Dijitallesme, toplumsal ve ekonomik hayati köklü bir sekilde degistirdi, degistiriyor. Türkiye, bu degisime seyirci kalamayacak kadar önemli bir ülke. Yeni bir dünya kurulurken, ülkemizin içine kapanarak bir yol alamayacagini iyi biliyoruz. Kendi gelistirdigi teknolojileri, kendi gelistirdigi markalarla ihraç eden bir Türkiye hayalimiz var" ifadelerini kullandi.

DEVA Partisi Dijital Dönüsüm ve Teknoloji Politikalari Baskani Dalgin da eylem planiyla ilgili bilgi verdi.

Dalgin, kamuda seffafligin ve hesap verebilirligin saglanmasi amaciyla üç yeni internet sitesi kuracaklarini söyledi.

"saydamlik.gov.tr ", 'takip.gov.tr" ve "düzenleme.gov.tr." ile bu alanda önemli bir ilke imza atacaklarini kaydeden Dalgin, "Ayni zamanda start-up konusunda yenilikçi ve devrimci bir perspektifimiz var. Bu arkadaslarimizin hukuki statüsünü, mali yükümlülüklerini, yatirim enstrümanlarini, tesviklerini, kapatilmasi için gereken süreleri tamamen degistirecegiz. Birakalim büyüsünler, birkaç sene sonra serpildiklerinde zaten bakariz" diye konustu.

Açiklanan 38 maddelik eylem plani kapsaminda "7’den 70’e dünyayla bütünlesen Türkiye" ile firsat esitliginin saglanmasi, 6-25 yas arasindaki gençlere ücretsiz internet gibi maddeler yer aliyor.

"Yoksullasan degil, zenginlesen Türkiye" basligi altinda ise dijital dönüsümle ekonomik atilim hedefleniyor.

Kaynak: AA