Ayvalik'ta 'Ben Varim' Projesi Start Aldi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, belediye bünyesinde ve Ayvalik Mahallevleri çatisi altinda yasama geçirilen “Ben Varim” kadin dayanisma projesinin tanitim toplantisi Ayvalik Belediyesi Pasa Limani Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

Ayvalik'ta 'Ben Varim' Projesi Start Aldi
Belediye Baskani Mesut Ergin’in esi Canan Ergin’in projenin tanitim sunumunu yaptigi bulusmaya Ayvalikli kadin sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katildi.

Proje ile ilgili bilgi veren Canan Ergin, “Sevgili arkadaslarim, kiz kardeslerim, kadin olmanin zorlugunu bu toplumda yasayanlar, çalisanlar, emek verenler, yuvayi yapan saygideger kadinlar. Bu bir konusma baslangicindaki “saygideger hanimefendiler beyefendiler” kismindaki dillere pelesenk olan siradan “saygideger” degil, toplumumuz için unutulan bir psikolojiyi hatirlatmak için yineliyorum; saygideger kadinlar, hos geldiniz. Böyle bir projede Belediye Baskani olarak Mesut Ergin fikirlerini ifade edebilirdi ama ben burada ne belediye adina ne de siyasi bir örgütlenme adina bulunuyorum. Kadinlarin siyaset üstü bir tavirla mücadelesini birlikte savunmak için bulunuyorum. Bu nedenle bu projede; ben varim” dedi.

Siddet görenler, yasam sartlari zorlastirilmis kadinlar için, birlikte güçlü bir kadin dili olusturmak amaciyla yola çiktiklarini vurgulayan Canan Ergin söyle devam etti:

“Üretmek, baskiya dur demek, kadina siddete hayir demek, kadin cinayetlerine dur demek anneyim ve anneler için, toplumda kadinlara yapilan haksizliga tahammül edilemeyecek noktaya getirdikleri için ben varim. En önemlisi dayanismak için ben varim.Fiziksel psikolojik cinsel ya da siddete maruz birakilmis kadinlar ve çocuklar basta olmak üzere projeden yararlanmak isteyen her birey ile dayanismak, Mahalleevi çatisi altinda bulusmak, toplumsal farkindalik çitasini yükseltmek, her bireyin ayni dili konusmasini saglamak, esit olabilmek için ben varim. Simdi kadinlarin birlik olma zamanidir. Tekrar toplumdaki saygideger yerini kazanma vaktidir; bu nedenle ben varim.

Sizin de bu birliktelikte, tüm benliginizle var olacaginiza inaniyorum, bu projenin hayirli olmasini diliyorum. Ben, Canan Ergin, hiçbir baska tanimlamaya gerek kalmadan, kadin oldugum için, biz saygideger kadinlar için buradayim ve ben varim.”

Toplantiya katilan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin verdigi mesajda,” Projenin basariya ulasmasi için elimden gelen tüm destegi ve katkiyi saglayacagim. Sevgili esim Canan’in yürütücü oldugu proje Ayvalik’ta farkindalik çitasini yükseltecek. Projede yer alan tüm kadinlarimiza saygilar sunuyorum”
Kaynak: İHA