Sungurlu'da 'Gida Seferberligi' Baslatildi

81 ilde es zamanli olarak 4 gün boyunca yürütülecek olan gida denetim seferberligi kapsaminda Sungurlu’da da denetimler basladi.

Sungurlu'da 'Gida Seferberligi' Baslatildi
Sungurlu ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Halkimizin güvenilir gidaya ulasmasi konusunda seferberlik harici de tüm denetim ekiplerimiz sahada olup denetimlerimiz artarak büyük bir titizlikle devam edecektir” dendi.

Sungurlu’da sagliksiz ve hijyenik olmayan sartlarda gida üretimine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyleyen Ilçe tarim yetkilileri, “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” anlayisiyla tüketicileri gida satin alirken açikta satilan, üreticisi ve markasi belli olmayan, etiketinde onay veya kayit numarasi olmayan firmalara ait ürünleri satin almamalari; ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarinin saglam olup olmadiklarini kontrol ederek almalari gerekmektedir. Sungurlu’da daha basarili ve etkin bir denetim için vatandaslarimizin gördükleri tüm olumsuzluklari adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gida 174 hattina bildirmelidir.

5996 sayili Veteriner Hizmetleri Bitki Sagligi Gida ve Yem Kanunu geregi, gida zincirinin tüm asamalarinda tüketici sagliginin korunmasi ve güvenilir gida arzinin saglanmasi Bakanligimizin sorumlulugundadir. Bu kapsama ’Birinci önceligimiz halk sagligi’ anlayisini benimseyen Il Müdürlügümüz Bakanimiz Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatlariyla 81 ilde es zamanli olarak 4 gün boyunca yürütülecek olan gida denetim seferberligi kapsaminda 25-28 Ekim tarihlerinde Ilçemizde denetimler icra edecektir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA