Nizip'te '2. Kitap Günleri' Basladi

Nizip Belediyesi tarafindan düzenlenen "2. Nizip Kitap Günleri" düzenlenen törenle basladi.

Millet Bahçesi'nde gerçeklestirilen etkinlikte konusan Gaziantep Valisi Davut Gül, "2. Nizip Kitap Günleri"nin ilçede farkindalik olusturdugunu belirtti.

Kitap okumanin ve okuma kültürünü her yasa yaymanin önemine deginen Gül, "Bu tür etkinlikler ögrenciyle ve ögretmenin kitap ile bulusmasini sagliyor. Ben Mehmet Sari Baskanimiza tesekkür ediyor ve her geçen sene daha iyisini yapacagina inaniyorum. Nizip ile Nizip Belediyesi ile baslayan kitap günleri diger belediyelerimize de örnek olarak bu yil Sahinbey belediyemizce yapildi. Nizip her konuda oldugu gibi bu konuda da ilkleri yapmis oldu." dedi.

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin'de, Büyüksehir Belediyesi olarak salgin döneminde çocuklari evlerinde kitapla bulusturduklarini hatirlatti.

Nizip ilçesine her zaman ve her konuda destek sunduklarini kaydeden Sahin sunlari konustu.

"Nizip okuyorsa Gaziantep okuyor, Nizip mutluysa Gaziantep mutlu ve Nizip huzurluysa, Gaziantep huzurludur diyerek her zaman güzel ilçemiz Nizip'e sahip çiktik ve her konuda desteklerimizi sunduk. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak artik diyoruz ki alt yapi belediyeciligi bitmistir insani merkezine alan sosyal belediyecilik baslamistir ve bu anlamda da çalismalarimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Böylelikle bugün Nizip'i Nizip yapan Nizipliler ve gençleriyle bulusmamiza vesile olan Baskanimiza tesekkür ediyor ve bu etkinligin hayirli olmasini diliyorum." dedi.

Nizip Belediye Baskani Mehmet Sari ise ilkini 2019 yilinda gerçeklestirdikleri Kitap Günleri etkinligine salgin nedeniyle bir yil ara vermek zorunda kaldiklarini söyledi.

Hedeflerinin bundan sonraki süreçte her yil kitapseverleri yazar ve kitaplarla bulusturmak oldugunu ifade eden Baskan Sari sunlari kaydetti:

"20 yazar ile ulusal çapta birçok yayin evinin yer aldigi etkinlik, 31 Ekim tarihine kadar Millet Bahçesi'nde devam edecek. Etkinlik kapsaminda çok degerli katilimcilar ve yazarlarimiz ilçemizde olacak burada kitapseverlerimizle bir araya gelerek kitaplarini imzalayacaklar yine ayni sekilde yarin aksam ise saat 20.00 da Kapali Spor Salonumuzda degerli yazarimiz ve TRT Program sunucumuz Hayati Inanç beyi hemserilerimizle bulusturup bir konferans düzenleyecegiz. Bu etkinligimize de simdiden tüm vatandaslarimizi davet ediyor ve katilimlarindan dolayi tüm misafirlerimize tesekkür ediyorum."

Nizip Kaymakami Kemal Sahin de Nizip Belediyesi'nin ev sahipliginde bu yil ikinci kez düzenlenen kitap günleri etkinligini önemsedigini belirterek, Nizip Belediye Baskani Mehmet Sari ve ekibine tesekkür etti.

Kaynak: AA