Mavi Bayrak 2022 Yili Basvurulari Basladi
Alanya Belediyesi 2021 Mavi Bayrak sezonunu Alanya kent ölçeginde 70 tesis plaji, 6 halk plaji, 1 engelsiz halk plaji ve 1 marina isletmesi ile tamamladi. 18 Ekim’de baslayan 2022 yili basvurulari ise 26 Kasim’da son bulacak.

“Basvuru süreci 26 Kasim’da bitecek”
2022 Mavi Bayrak basvurulari 18 Ekim 2021 tarihinden itibaren basladi.
Alanya Belediyesi’nin yerel sorumlulugunda sürdürülecek olan Mavi Bayrak basvuru süreci 26 Kasim 2021 tarihinde tamamlanacak.
“Mavi Bayrak turizm için ayirt edici bir üstünlük”
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “2022 yaz sezonu Mavi Bayrak basvurulari basladi.
Tüm plaj, marina ve yatlarin her yil Mavi Bayrak alabilmek için mavi bayrak internet sitesi adresinden online üzerinden basvuru yapmasi gerekmekte. Basvurular çevre egitimi, çevre yönetimi, güvenlik, donanim ve hizmetler ile ilgili kriterleri taahhüt ediyor. Belirlenen tarih araliginda basvuru yapilmasi ve bu önemli sertifikanin alinarak turizmde ayirt edici bir üstünlük olarak kullanilmasi önemli” dedi.
“Baskan Yücel’den Mavi Bayrak çagrisi”
Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel de, “Alanya, Akdeniz bölgesinde en fazla Mavi Bayraga sahip kent. Sehrimizin turizm kalitesinin arttirilmasi ve sürdürülebilir çevre çalismalarimizin daha da ön plana çikarilmasi için otellerimizin projeye katilmasi önem arz ediyor. Tüm otellerimizi ve plaj isletmelerimizi bu projeye dahil olmaya davet ediyorum” diye konustu.
