Tekkeköy Yatirimlari Tam Gaz

Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar, Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin 2022 yilinin sonuna yetistirilebilmesi için çalismalarin devam ettigini, ilçeye bin seyirci kapasiteli stat kazandiracaklarini, ayrica 24’üncü köy konagini yaptiklarini açikladi.

Tekkeköy Yatirimlari Tam Gaz
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktas ile Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar, ilçede devam eden ve tamamlanan devlet yatirimlari ile Tekkeköy Belediyesi tarafindan yürütülen projeleri ve hizmetleri yerinde inceleyerek çalismalarin son durumu hakkinda yetkililerden bilgiler aldilar.

Tekkeköy’de incelemelerde bulunan Samsun Milletvekili Fuat Köktas, Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar ve AK Parti Tekkeköy Ilçe Baskani Hayri Agirlar ile beraberin heyet 250 yatakli Tekkeköy Devlet Hastanesi, Samsun Lojistik Merkezi, ilçe stadi, 7,5 kilometrelik bisiklet yolu, Asagiçinik Köy Konagi, Asagiçinik Ilkokulu ve belediye tarafindan yürütülen diger projelerin ve hizmetlerin son durumunu alanda kontrol ettiler.

Köktas’tan Tekkeköy’e övgüler

Tekkeköy’de hem kamunun yapmis oldugu hem de belediyenin yapmis oldugu bir dizi yatirimi yerinde incelediklerini söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktas, “Yatirimlarin baslangicindan itibaren takip ettigimiz projeleri yerinde hangi asamaya geldigini, fiziki gerçeklesmenin ne oldugunu görmek için bugün çok degerli ilçe baskanim, belediye baskanim ve belediye ekibimizle bir dizi ziyaret gerçeklestirdik. Gördügümüz kadariyla su son iki yil içerisinde gerçekten Tekkeköy‘de hem kamu adina hem belediye yerel yönetimler adina çok önemli hizmetlerin planlandigi yapim asamasinda oldugu ve bir kisminin da bitip halkin hizmetine sundugunu gördük. Hastanesi, stadi, yüzme havuzu, okullariyla lojistik köyüyle ve en önemli bir sosyal proje, çevreci proje, yesil proje olarak yaklasik 12 km uzunlugundaki bisiklet yolunu inceledik. Bir kismi tamamlandi. Aydinlatmasi da insallah yapildigin da Tekkeköy‘de oturan insanlarimiz sanayiye gidis gelisini kolaylastiracak, araç trafigini azaltacak. Insallah en kisa zamanda da bunu bitiririz ve Tekkeköylü hemserilerimizin, sanayide çalisan insanlarin hizmetine sunariz. Bu firsatlari veren Tekkeköy’de özellikle son dönemlerdeki degisimi dönüsümü gerçeklesmesine vesile olan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve emegi geçen herkese ben de buranin bir milletvekili olarak, buranin bir vatandasi olarak ayrica tesekkür ediyorum” dedi.



Köktas: “Tekkeköy’ün kanayan yarasini dindirdik”

250 yatakli Tekkeköy Ilçe Devlet Hastanesi insaat alanini ziyaret eden Samsun Milletvekili Köktas, “Tekkeköy yillardir hastane özlemi olan bir ilçemiz. Tekkeköy ilk iktidar oldugumuzda 3 Kasim 2002’den sonra 24 saat hizmet veren saglik ocagi dahil olmayan bir ilçeydi. Daha sonra 24 saat hizmet veren saglik ocagina dönüstü. Sonrasinda poliklinikler yapilmaya baslandi. Bazi saglik üniteleri buraya açildi. Simdi de insaati yükselen hastaneyi burada yapmanin hakli gururunu yasiyor. Bu noktada emegi geçen herkese tesekkür ederim. Ama özellikle de Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a özellikle buranin ilk startinin verilmesinde takipçisi olacagini söyledi ve hala hastanenin asamalarini takip ediyor. Bunun içinde Samsun sehrimiz adina özellikle de Tekkeköylü hemserilerimiz adina Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyoruz. Yüklenici firmamiz masallah hem isinin erbabi hem de hizli bir sekilde imalata devam ediyor. Insallah en kisa zamanda hastane insaatini tamamlayarak Tekkeköylü hemserilerimizi hizmetine sunacagiz” seklinde konustu.



Baskan Togar ilçedeki hizmetleri anlatti

“Bugün uzun bir süreden sonra milletvekili çok kiymetli abimiz Fuat Köktas ile birlikte kisa bir ilçe turu ve incelemeler gerçeklestirdik” diyen Baskan Togar sunlari söyledi: “Bunun baslangicinda hepimizin iftihari ama ilçemizin tabiri caiz ise 100 yildir arzu ettigi hayali kurdugu devlet hastanesinin son durumunu paylastik. Ilçemizdeki devlet hastanesi insaatimizin çok hizla ilerledigini hep birlikte görmüs olduk. Tekkeköy’de yasayan insanlarimizin kafalarindaki soru isaretlerinin herhalde giderildigine inaniyorum. Çünkü bu hastane ilçemiz için bütün hizmetlerin önünde gelen en önemli sosyal ihtiyacimiz, temel ihtiyacimizdir. Allaha sükürler olsun son hiz devam eden hastanemiz hayal ettigimiz gibi 2022 yilinin sonuna yetistirilebilmesi için hem siyaseten hem yerelde hem genelde hem de Cumhurbaskanimizin bizzat takip etmesi ile hastanemiz insaati süratle devam ediyor. Onun ardindan yine milletvekilimiz de sag olsun Gençlik ve Spor Bakanimiz ile birlikte onunda katkilariyla ilçemize bin kisilik tribün kapasiteli bir ilçe stadi kazandiriyoruz. Tekkeköy spor kulüplerinin oyuncularinin da bu saatten sonra en azindan profesyonel bir lig hedefinin koyuldugu çok ciddi bir tesis daha ülkemize ve gençlerimize özellikle günün 24 saati kullanabilecek olduklari sosyal donatilarin da içinde oldugu bir ilçe stadinin kazandiriyoruz. Yine bir okulumuzun fiziki sartlari ve ögrenci sayisinin okulun karsilamamasi sebebiyle sekiz derslikli iki kattan olusan bir ilkögretim okulunu ilçemize Tekkeköy Belediyesi olarak kazandiriyoruz. Bu bizim için ayri bir gurur. Okullari tamirat tadilat edemeyen bir belediyeden çitayi yükselterek okul ihtiyacini karsilayan okul yapan bir ilçe belediyesi olduk. Yine bugün itibariyla 33 köyü olan Tekkeköy’ün 24. köy konagini yapiyoruz. Yine ilçemizin sehrimizin ülkemizin en büyük yatirimlardan birisi olan lojistik organize sanayimizi ziyaret ettik. Son olarak Karadeniz‘deki en uzun bisiklet, spor ve yürüyüs yolunu Samsun’la paylasmanin mutlulugunu yasiyoruz.”
Kaynak: İHA