Seydisehir'de Askere Gidecek Gençler Için Program Düzenlendi

Seydisehir Kaymakami Deniz Piskin ile Belediye Baskani Mehmet Tutal, ilçede 2021/4 tertip olarak askere gidecek gençlerle bulustu.

Piskin, Adile Baysal Kültür Evi'nde düzenlenen programda yaptigi konusmada, askerligin temelinin disiplin oldugunu belirterek, "Askerlik kutsal bir görevdir. Peygamber ocagina gidecek olan sizler, vatanimizin ve milletimizin selameti için canla, basla çalisacaksiniz. Sag salim birliklerinize ulasmanizi, görevinizi tamamlayip tezkerenizi de aldiginizda sevdiklerinize kavusmanizi temenni ediyorum."dedi.

Belediye Baskani Mehmet Tutal da analarin çocuklarini, babalarin yigitlerini güle oynaya askere gönderdigi sürece vatan topraklarinin bölünmeyecegini söyledi.

Askere gidecek gençlerle her zaman gurur duyduklarini dile getiren Tutal, söyle konustu:

"Hiç bir ülkenin evladi askere giderken kina yakmaz, asker senligi yapmaz. Güle oynaya askere gitmez. Bu duygular oldugu sürece onlarin oyunlarini hep beraber bozacagiz. Simdi birlik ve beraberlik olma zamani, ayrilma zamani degil. Ayni ülkenin evlatlariyiz. Türk milletinin inançlari geregi, örf adetleri geregi asker ocagi Peygamber ocagi diye kabul edilmistir. Allah yardimciniz, yolunuz açik olsun. Saglikli, sihhatli bir sekilde Rabbim gidip gelmeyi nasip etsin hepinize. Hayirli teskereler diliyorum."

Ilçedeki gençlere, "Vatan Size Minnettar" yazili kutularla Türk bayragi ve Kuran-i Kerim hediye edildi.

Programa, Piskin ve Tutal'in yani sira, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Yahya Isa Koca, Askerlik Subesi Baskani Astegmen Mustafa Safak Çuhadar da katildi.

Kaynak: AA