Limni Gölü Beyaza Büründü
Dogu Karadeniz bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Limni Gölü Tabiat Parki da bugün Gümüshane’nin yükseklerinde etkili olan kar yagisindan nasibini alarak essiz görüntüye büründü.

Kentin yüksek kesimlerinde bugün sabah saatlerinde baslayan ve neredeyse tüm tepeleri beyaza bürüyen kar yagisi tarihin her döneminde önemli ve zorlu bir geçit olan Zigana daginin yamacinda yer alan, "Zigana’nin nazar boncugu" ve ormanin içerisinde temiz havasi, siradisi cografyasi ile kus sesleri arasinda "Huzur veren mekan" olarak bilinen Limni Gölü Tabiat Parkinda da etkili oldu.
Yagisin ardindan gölün etrafinda kar kalinligi 5 santimetreye ulasirken beyaz gelinligini giyen Limni Gölü Tabiat Parki ziyaretçilerine essiz manzaralar sunuyor.
(Recep Ergin /IHA)
