Protezinin Bakimi Için Yardim Istedi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde 2017 yilinda geçirdigi kaza sonrasi protez bacakla yasam mücadelesi veren 40 yasindaki Aydin Çelik, kendi imkanlariyla aldigi protezinin bakimi için yardim bekliyor.

Protezinin Bakimi Için Yardim Istedi
Çaycuma’nin Saltukova beldesine bagli Düz Mahalle’de ikamet eden 40 yasindaki Aydin Çelik, 2017 yilinda geçirdigi trafik kazasi sebebiyle severek yaptigi tornacilik meslegini birakmak zorunda kaldi. Sol bacagini kaybeden Çelik, kendi imkanlariyla aldigi ve bakim zamani gelen protezi için destek istedi. Geçirdigi trafik kazasi sonrasi zor zamanlar geçirdigini ifade eden Çelik, "2017 yilinda trafik kazasi geçirdikten sonra engelli sinifina girdim. Kazadan önce tornaciydim. 20 senelik bir tornacilik tecrübem var. Kazadan sonra meslegimi devam ettiremedigim için memlekete dönüs yaptim" dedi.

Kullandigi protezi emekli oldugu için devletin karsilamadigini, evinin önündeki atölyesinde el ürünleri yapip sattigini anlatan Çelik, "Biçak yapiyorum. Tamamen benim imalatim. Insallah bu ürünleri satip para kazanmak istiyorum. Protezimin garantisi bitti, su an bakimi yapilmasi lazim ama gücüm yok" diye konustu.

Yürüyüp kosmak istedigini anlatan Aydin Çelik, protezinin bakimi için yardim istedi.
Kaynak: İHA