GÜNDEM / 24 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, mobilyaci esnafi ile bulusacak, Büyüksehir Belediyesi ve Karabaglar Belediyesi Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi Temel Atma ve Toplu Açilis Töreni'ne ve Türkiye Muhtarlar Bulusmasi'na katilacak.

(Izmir/11.00/12.00/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, basin mensuplariyla bir araya gelecek, Gençlerle Bulusma programina katilacak.

(Van/13.30/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Yarinin Sultanlari" programina, Valilik ziyaretinde Il Degerlendirme Toplantisi'na katilip AK Parti Il Baskanligi ile Turgut Reis Yurdu'nu ziyaret edecek, Milas Spor Salonu insaati ile yapimi tamamlanan Bodrum Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nde incelemede bulunacak.

(Mugla/11.00-16.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasina VavaCars Fatih Karagümrük-Atakas Hatayspor, Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor, Fraport TAV Antalyaspor-Medipol Basaksehir ve Demir Grup Sivasspor-Adana Demirspor maçlariyla devam edilecek.

(Istanbul/13.30/19.00/Antalya/Sivas/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Spor Toto 1. Lig'in 10. haftasi Altinordu-Bereket Sigorta Ümraniyespor, Balikesirspor-Bursaspor ve Kocaelispor-Gençlerbirligi maçlariyla tamamlanacak.

(Izmir/13.30/Balikesir/16.00/Kocaeli/19.00) (Fotografli)

4- ING Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasinda Semt77 Yalovaspor-Besiktas Icrypex, Aliaga Petkimspor-Türk Telekom, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket-HDI Sigorta Afyon Belediyespor maçlari yapilacak.

(Yalova/13.00/Izmir/15.30/Denizli/18.00) (Fotografli)

- Misli.com Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde 4. haftaya 3 maçla devam edilecek.

5- Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasinda Antalya 07 Basket-Bellona Kayseri Basketbol karsilasmasi oynanacak.

(Antalya/14.00) (Fotografli)

6- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 4. haftasi Fenerbahçe HDI Sigorta-Bingöl Solhanspor, Halkbank-Tokat Belediye Plevne, Arkas Spor-Altekma, Bursa Büyüksehir Belediyespor-Spor Toto, Yeni Kiziltepespor-Ziraat Bankkart ve Sorgun Belediyespor-Galatasaray HDI Sigorta maçlariyla tamamlanacak.

(Istanbul/Ankara/14.00/Izmir/Bursa/15.00/Mardin/Yozgat/16.00) (Fotografli)

7- Hentbol EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 5. maçinda Kastamonu Belediyespor, deplasmanda Isveç'in Savehof takimiyla karsilasacak.

(Partille/17.00)

8- Hentbol EHF Kadinlar Avrupa Ligi 2. tur rövansinda Yalikavakspor, deplasmanda Macaristan'in MTK Budapeste takimiyla karsilasacak.

(Budapeste/19.00)

9- Hentbol EHF Erkekler Avrupa Kupasi 2. tur rövansinda Besiktas, Israil'in Holon Yuvalim takimiyla karsilasacak.

(Istanbul/14.00)

10- Hentbol EHF Kadinlar Avrupa Kupasi 2. tur rövansinda Izmir Büyüksehir Belediyespor, Yunanistan'in AESH Pylea takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Izmir/16.00)

11- Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nin 17. ayagi ABD Grand Prix'si kosulacak.

(Austin/22.00)

12- MotoGP Dünya Sampiyonasi'nin 16. yarisi Italya Grand Prix'si yapilacak.

(Rimini/15.00)

13- UCI BMX Dünya Kupasi'nin 5 ve 6. ayak organizasyonu tamamlanacak.

(Sakarya) (Fotografli)

14- Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu ile Türkiye Bilardo Federasyonunun olagan genel kurul toplantilari yapilacak.

(Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Katilim sigortaciliginda yeni kurulacak sirketlerin eli kulaginda

- Sigortacilik ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Baskani Türker Gürsoy:

- "Katilim sigortasi sunan sirketlerin yani sira yerli ve yabanci gruplardan yeni katilim sirketi kurulus basvurulari almaya basladik. 2022 yilinda yeni katilim sirketlerimizi peyderpey duymaya baslayacaksiniz. Mevcut durumda pencere usulüyle faaliyet gösteren 4 sirketin katilim esasli sigorta sirketi kurma yönündeki ruhsat çalismalari ile ilgili süreç baslamis olup halihazirda devam etmektedir"

- "Yilbasinda Bireysel Emeklilik Fon Alim-Satim Platformu'nun (BEFAS) kapsami daha da genisleyecek ve OKS de dahil olacak"

(Elif Ferhan Yesilyurt/Istanbul)

2- Sokaktan kurtardigi onlarca hayvan rahat yasasin diye sehirden köye tasindi

- Mert Akkök, Tuzla'ya bagli bir köydeki 2 dönümlük arazide, tamamini sokakta yarali halde buldugu köpek, at, kaz, marti ve kedilerle birlikte mutlu bir yasam sürüyor

- Isten ayirdigi zamaninin büyük bölümünü, "terk edilmis ailem" dedigi 70'ten fazla hayvanin bakimina ayiran Akkök'ün sahiplendigi hayvanlarin kimisinin gözü görmüyor, kimisinin ayagi veya kanadi yok, kimisi de kanser.

- Akkök:

- "Hayvanlarim için konforumdan vazgeçtim. Ama raziyim. Hayvanlarim burada çok rahat"

- "Onlarla beraber sabahlari yürüyüse çikiyorum, oyunlar oynuyorum, yalnizken sohbet ediyorum. Sömine basinda sohbet etmek, oturup çay, kahve içmek benim için çok keyifli oluyor"

(Hikmet Faruk Baser/Istanbul)

3- Ikinci el online oto pazarinda satislar azaldi, fiyatlar yükseldi

- Eylülde ikinci el online satislar içinde binek araçlarin payi yüzde 83, hafif ticari araçlarin payi yüzde 17 oldu

- Ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarinda fiyatlar bir önceki aya göre ortalama yüzde 1,6 artarken, fiyat artisi sene basindan bu yana ise yüzde 8,4 olarak belirlendi

(Abdulselam Durdak/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA