Bilim Adamlari Lav Örnekleri Topluyor
Cumbre Vieja Yanardagi, 19 Eylül’den bu yana kül ve lav püskürtmeye devam ederken, bölgedeki tahliyeler de sürüyor.

Yanardagin patlamaya basladigi günden bugüne tahliye edilenlerin sayisi ise 7 bin 500’e yükseldi.
Bölgedeki binlerce ev kullanilamaz hale geldi. Lav akisi adanin 2 bin 100 dönümünü kaplarken, 2 bin 185 bina da yikildi.
Yetkililer, yanardagin faaliyetinin önümüzdeki 3 ay boyunca daha devam etmesi ve kullanilamaz hale gelen ev sayisinin artmasindan endise ediyor.
La Palma’daki yanardagin lav akisi devam ederken, Ispanyol bilim adamlari da lav örnekleri toplamaya basladi.
Gündüz baslayan örnek toplama çalismalari gece saatlerine kadar devam etti.
Bilim adamlari elde ettikleri lav örneklerinde magmanin fiziksel özellikleri üzerinde inceleme yapacak.
Öte yandan Cumbre Vieja Yanardagi’nin uydu görüntüleri de yayimlandi. Görüntülerde yanardagdan yogun lav akisi gerçeklestigi görülüyor.
