Meram'da Her Dogan Bebegin Bir Dikili Fidani Var

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi’nin ‘Her Meramli için bir fidan’ hedefiyle baslattigi çalisma çerçevesinde son iki yilda dogan bebekler adina gerçeklestirilen dikimler sayesinde olusan fidanlik gün geçtikçe büyüyor.

Meram'da Her Dogan Bebegin Bir Dikili Fidani Var
Her Meramli için bir fidan kampanyasini baslatarak ilçenin yesil dokusunu artirma hedefiyle yola çikan Meram Belediyesi’nin diktigi fidanlar, büyümeye devam ediyor. Ilk etapta ‘Her dogan bir fidan’ sloganiyla baslayan projenin ilk fidanini 2019 yilinda tüm Meramlilar adina kendisinin bizzat toprakla bulusturdugunu hatirlatan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, bugün dikilen fidanlarin bir gün koca bir ormana dönüserek Meram’in güzelligine güzellik katacagini kaydetti.



"Fidanlar, çocuklarimizla birlikte büyüyor”

Nihai hedeflerinin ‘her Meramli için bir fidan’ oldugunu belirten Baskan Mustafa Kavus, sözlerini söyle sürdürdü: “Meramli bebeklerimiz kendi adina dikilen fidanla dünyaya merhaba diyorlar. Meram’da dogan her bir bebek için belediye olarak bir fidan dikiyoruz. Çocuklarimiza gösterdigimiz özen gibi bu fidanlara da özen göstererek büyütüyor, onlara gelecekte yasamaktan mutluluk duyacaklari yesil içinde bir Meram hazirliyoruz” dedi.



"Suana kadar yaklasik 5 bin fidan toprakla bulustu"

Proje hakkinda bilgiler veren Baskan Kavus, “Ilk etapta ilçemizin farkli noktalarinda belirlenen alanlari bu projemiz için hazir hale getirdik. 2020 yilinin basindan su ana kadar ilçemizde 4 bin 890 çocugumuz dünyaya geldi. Ekiplerimiz doguma oranla fidanlarimizi bu belirlenen alanlarda toprakla bulusturdu. Yesilin her tonunu içinde barindiran Meram’in yesil dokusunu eski günlerine kavusturabilmek adina bunun gibi pek çok çalisma yürütüyoruz. Havasi, suyu, topragi, yesiliyle Meram’i eski ihtisamli günlerine yeniden döndürmek, hemsehrilerimize burada yasamanin ayricaligini hissettirmek adina bu çalismalarimiz hiz kesmeden ve ara vermeden devam edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA